Alla thailändska ministrar inblandade i misstroendedebatter överlever omröstningen

Bangkok, Thailand-

Alla tio thailändska ministrar som var inblandade i en misstroendedebatt överlevde en omröstning i parlamentet i morse av parlamentsledamöter som röstade oavsett om de hade förtroende för den Prayut Chan O'Cha-ledda regeringen.

Alla tio ministrarna, inklusive premiärminister Prayut Chan O'Cha, överlevde omröstningen och fick majoritetens förtroende.

De ministrar och regeringsmedlemmar som var inblandade i debatten, som kallades av regeringens oppositionspartier, var följande: General Prayut Chan-o'Cha, premiärminister och försvarsminister, general Prawit Wongsuwan, vice premiärminister, Anutin Charnvirakul , vice premiärminister och folkhälsominister, Jurin Laksan Wisit, vice premiärminister och handelsminister, general Anupong Phaochinda, inrikesminister, Natthapol Theepsuwan, utbildningsminister, Suchart Chomklin, minister of Labour, Mr Sak Siam Chidchob, transportminister, Mr. Nipon Boonyamanee vice inrikesminister och löjtnant Thamanat Prompao vice minister för jordbruk och kooperativ.

Ministern med minst stöd var utbildningsministern, som har fått betydande kritik över den påstådda bristen på reformer och förbättringar av studentutbildningen, även om han överlevde den totala omröstningen. Ministern med mest stöd var folkhälsominister Anutin Charnvirakul.

Regeringsanalytiker förutspådde allmänt att regeringen skulle överleva omröstningen trots dagar av hård debatt om olika ämnen, från påstådd korruption, Covid-19, svar på protester, polisbefordringar, vaccintilldelningar och distribution, ekonomin och andra ämnen.

Prodemokratiska demonstranter planerar en "stor" protest i eftermiddag, även om deras exakta protestplats vid presstid inte hade publicerats på sociala medier. Thailändska brottsbekämpande myndigheter har blockerat delar av staden, särskilt nära Grand Palace, för att undvika potentiella protester eller marscher i området. Tusentals kravallpoliser är också utplacerade i området idag.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/