Thailand rankades som femte bäst i världen för inflytande på kulturarv 2021 av CEOWORLDmagazine

Följande är ett pressmeddelande från Thailands turistmyndighet. Deras uttalanden och åsikter är deras egna.

Bangkok, 19 februari 2021 – Thailands turistmyndighet (TAT) är glada att kunna meddela att Thailand har utsetts till det femte bästa landet för kulturarvsinflytande 2021 enligt en färsk rapport från den New York-baserade tidskriften CEOWORLD.

Enligt CEOWORLD, "När vi talar om länder som är rika på arv, är det första namnet som dyker upp i våra sinnen Thailand. Även om landet är hem för fantastiska stränder, en fascinerande kultur och galet nattliv, är arvet från landmassan också ett undantag när det gäller skönhet. Det finns en myriad av platser över hela landet som har bylivets rika jordnära, influenser från lokala traditioner och rester av en fantastisk kultur. Från Sukhothai, Ayutthaya till Ban Chiang flockas besökare till dessa platser för att uppskatta den thailändska kulturens antika historia.”

För att fastställa rankingen analyserade og jämförde forskare vid tidskriften CEOWORLD 165 länder över nio primära attribut: arkitektur, konstnärligt arv, mode, mat, musik, litteratur, historia, kulturella attraktioner och kulturellt tillgängliga. Den anser att snarare än ekonomisk, politisk eller militär makt, är det kulturarvet i dessa länder som har störst inverkan på världen.

Rådata för länder normaliserades på en 1-100-skala enligt följande: Varje enskild indikator viktades lika inom var och en av de nio kategorierna, där vissa indikatorer bestod av 2-3 delindikatorer som också vägdes lika. Varje kategori viktades lika för att komma fram till det totala indexet.

Thailand rankades på femte plats med en poäng på 93.67.

Tidningen CEOWORLD sammanställde en panel av experter för att gå över datapunkter som samlats in från källor som EIU Index, World Economic Forum, Global Insight, Global Gender Gap Index, Gini och Gender Gap index, The Legatum Prosperity Index, Transparency International, Environmental Performance Index, Better Life Index, CIA World Factbook, Världsbanken, UNDP Annual Report, samt CEOWORLD magazine research. De använde sedan den informationen för att jämföra världens bästa länder för kulturarvets inflytande. Baserat på konsensus från dessa källor bedömdes det slutliga valet av städer redaktionellt, liksom deras placering på listan. Alla uppgifter var för den senaste tillgängliga perioden.

Marginalen för urvalsfel för de 196,300 1.2 svarande är plus eller minus XNUMX procentenheter. Enligt CEPWORLD bör man, förutom urvalsfel, ha i åtanke att som i all enkätforskning finns det möjliga felkällor – såsom täckning, bortfall och mätfel – som kan påverka resultaten.

Sändning
Användarrecension
1 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/