Chonburi-invånare visar filmer för över tusen "spöken" på den lokala kyrkogården för att göra meriter

Chonburi, Thailand-

Två lokala Chonburi-invånare höll en speciell filmvisning för en mycket speciell publik tidigare i veckan - över tusen spöken, enligt dem, på en lokal kyrkogård.

Den speciella filmvisningen ägde rum på Hui Heng (Four Ko)-kyrkogården i Mueang Chonburi måndagen den 21 februari 2021. Kyrkogården, enligt gravvårdarna, är hem för över tusen människor, många utan kända släktingar eller besökare. .

Mr Boonsom Samart, 52, och Mr. Sai Chitsom, 53, organiserade den korta "filmfestivalen" för "invånarna" på kyrkogården. Avsikten, enligt de två män som skött kyrkogården i många år, var att göra förtjänst och att underhålla "ensamma andar" på kyrkogården.

I Thailand är att göra meriter en viktig del av religion och kultur genom att respektera andar och andra religiösa gudar och figurer.
Tre filmer visades, två kinesiska filmer och en thailändsk film totalt. De två gravvårdarna uppgav också att de sannolikt skulle fortsätta denna händelse regelbundet, i hopp om att blidka andarna och hjälpa dem som kan vara ensamma, enligt dem.

Mr Boonsom Samart, 52, och Mr. Sai Chitsom, 53, gravvårdare.
Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/