Prodemokratiska demonstranter samlas fredligt för "Elephant Ticket"-protest mot thailändska polissystemet i centrala Bangkok igår

Bangkok -

Prodemokratiska demonstranter samlades vid Ratchaprasong-korsningen i affärsdistriktet i Bangkok i går kväll, den 23 februari, för att arrangera en "Elephant Ticket"-protest mot en påstådd thailändsk poliskorruptionsskandal.

Protesten organiserades av det så kallade "Anonyma partiet" och startade runt 5:00. Den riktade sig främst till påstådd korruption i marknadsföringssystemet för högre poliser som kallas "Elephant Tickets".

Biljetten var ett påstått konfidentiellt papper som påstås ha använts för att köpa och sälja ledande polisbefattningar, kontroversiellt avslöjat av Move Forward MP Rangsiman Rome under en misstroendeförklaring i parlamentet förra veckan.

Klockan 7 marscherade en stor grupp demonstranter från Ratchaprasong-korsningen till den kungliga thailändska polisens högkvarter.

Under hela kvällen fördömde demonstranter den thailändska polisens senioritet och hierarkiska system genom sina tal, banderoller och konstverk. De skickade också ut kopior av dokument till folksamlingskontrollpoliser som var utplacerade på platsen, och uppmanade dem och andra lågt uppsatta poliser att stå emot påstådd korruption och envisa i polisens ideologi för att skydda folket. Den thailändska polisen förnekar officiellt att den så kallade elefantbiljetten existerar.

De krävde också att fyra framstående ledare skulle släppas i borgen, nämligen Parit "Penguin" Chiwarak, Arnon Nampa, Somyos Prueksakasemsuk och Patiwat "Bank" Saraiyam, som har åtalats för Section 112 eller Lese Majeste-anklagelserna och uppvigling under en tvådagars proffs. -demokratidemonstration i september förra året.

Protestledare tillkännagav slutet på demonstrationen runt 8. Den övergripande atmosfären av gårdagens protest förblev fredlig under tre timmar.

Foto med tillstånd: Prachatai

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.