Läsartalkbackresultat: Vilken tid ska barer och klubbar stänga i Pattaya?

Pattaya-

Följande är vår populära veckovisa läsartalkback-resultatfunktion där vi ställer en fråga till våra läsare, vanligtvis en som är aktuell i nyheterna, och sedan lyfter fram en mängd olika svar ungefär en vecka senare.

Förra veckan ställde vi dig följande fråga:

Läsare TalkBack: Vilken tid bör barer och klubbar i Pattaya stänga?

Detta kom efter många klagomål från de lokala bar- och nattlivsägarna som har utövat påtryckningar på stadens, regionala och nationella ledare att slappna av i stängningstiderna för företag i Chonburi-området, särskilt turismen och det nattlivsberoende Pattaya. Vi bestämde oss för att vänta med att lägga ut svaren till idag, onsdagen den 24 februari, eftersom Center for Covid-19 Situation Administration officiellt ändrade timmarna denna vecka genom att flytta Pattaya till en lägre riskzon. Detta gör det nu möjligt för Pattaya att stänga nattlivsställen vid midnatt, en förbättring från klockan 11 som tillämpades ganska strikt sedan nattlivsställen tilläts öppna igen den 00 februari.

Många företagare som har pratat med The Pattaya News vill dock att Pattaya ska få tillbaka sin särskilda administrativa zonstatus, vilket bland annat gör att staden kan sätta sina egna stängningstider. Tidigare, före Covid-19, var detta ofta på småtimmarna på morgonen.

  Här är vad du hade att säga. Vi valde ut en mängd olika åsikter för att lyfta fram dina svar. Om du fortfarande vill höra av dig kan du skicka ett meddelande till oss i kommentarerna nedan, på sociala medier eller maila oss för sekretess på Pattayanewseditor@gmail.com.

Andy C- Jag ser ingen anledning till varför de inte kan gå tillbaka till stängningstiderna före lockdown så länge förebyggande åtgärder vidtas.
Den här veckan har vi sett horder av thailändare utanför banker som väntar på att få registrera sig för en statlig subvention utan någon som helst övervakning av de nuvarande virusbestämmelserna.
Dubbelmoral.

Craig C- Det ska inte finnas någon obligatorisk stängningstid. Upp till den enskilde verksamhetens vilken tid de vill stänga. Tillgång och efterfrågan kommer att självreglera stängningstiderna.
Med covid-restriktioner är du antingen stängd eller öppen. Inte halvgravid

Nuanjan- Jag är en oldtimer och är normalt i säng vid midnatt. MEN, jag ser ingen logisk anledning till att barerna ska stänga före 1:00, virus eller inte.

Zelda P- Självklart ska det inte finnas någon obligatorisk stängningstid! Det är inte statens sak vilken tid vi vill gå och sova. Löjlig. Många människor kom hit för att de ville fly från Nanny State och nu hittar de samma enfald här, mer och mer. Jag kan minnas att när vi hade en trevlig utekväll såg vi soluppgången på väg hem. Härlig. Thailand var en mycket trevligare plats innan de började imitera andra kulturer.

Somchai C– Walking street och LK ska inte ha någon stängningstid, folk ska få festa till soluppgången. Men andra stadsdelar, som bostadsområden med lägenheter och hotell, bör stoppa musiken vid midnatt, eftersom det kan vara mycket störande för människor som bor där på permanent basis.

Mikael R– Om det var upp till mig, stäng dem klockan 9:00 och omarbeta hela området för icke-underhållning. Vi säger hela tiden att vi vill göra det här till ett familjeområde och locka thailändska turister, så gör reglerna obekväma och omöjliga för alla barer och nattliv och tryck ut det. Perfekt tid att göra det under Covid. Upprätthåll också eftermiddagsförsäljningstider för alkohol och laglig öppettid 5:00 för barer så att du tvingar ut dem också.

Peter M- För nattlivsområden, som Soi Buakhao eller Walking Street eller Soi 6, låt dem stänga när de vill. Men som en ex-pat som bor nära en thailändsk nattklubb långt borta från dessa områden som ofta (även nyligen) är öppna till 7:00 måste dessa upprätthållas. Det är bostadsområden, mestadels med äldre ex-pats, inte partiområden.

Stephan- När som helst de lokala tjänstemännen bestämmer. Det är deras jobb, inte vårt. Människors säkerhet och sjukvårdens förmåga att klara sig är av största vikt.

Allan A- Angående din fråga vid vilken tid barer och nattklubbar stänger.
Det ska vara sista drinken klockan 4 och stänga klockan 5. Varför sista drinkar 4:4, de flesta turister älskar att gå ut och ha kul sent på semestern. Genom att ha de sista drinkarna beställda klockan 4 har du en timme på dig att dricka och gå. Om du tar dina sista drinkar klockan XNUMX på morgonen får du många människor som skakar sina sista drinkar bara för att gå ut bombade, fulla som en fisk.
Så sista drinken klockan 4 (baren stängd) men platsen stänger klockan 5.
Det är sent nog, fortsätter att tjäna pengar på nattlivet, regeringen är glad att göra skatt så vinn för turisterna, vinn för personalen och en vinst för regeringen.

Stuben- Hela underhållningsbranschen borde stängas helt. Det är inte meningsfullt att använda masken och följa andra covid-regler överallt och på kvällen sitter folk utan mask nära andra med kanske mycket alkohol i kroppen. Och på grund av alkoholen och oväsen skriker folket och spottar därför lite. Perfekta förutsättningar för Covid.
Det är tråkigt att ägarna till nöjesställena inte vill bry sig om Covid och inte tänker på hur många människor som har dött runt om i världen. Vissa bryr sig inte ens om stängningstider. Andra människor och företag bryr sig och gör mycket för att bekämpa Covid.

KK- Personligen tycker jag att barer själva borde bestämma sina stängningstider.
Det är deras sak att ringa det samtalet och bestämma sig för att hålla öppet eller stänga beroende på efterfrågan.
Det finns dock en aktsamhetsplikt som bör upprätthållas av verksamheternas ägare.
Pattaya är en unik välkänd plats för sina barer och länge må det fortsätta.

Richard- Så som det var innan dessa tidiga stängningar verkar vara av ansiktsräddande skäl och har inga medicinska eller praktiska fördelar.

Zimmerli- 10 skarpt

Brian T- 7 till 1 med standardlicens. Kan betala för en elitlicens som tillåter 24 timmar... Kostnad för elitlicens 1,000,000 2,000 000 Baht. Ertappad överträdelse av tider om du har en standardlicens... Obligatorisk 6 XNUMX XNUMX baht och inställd drift i XNUMX månader.

Rami C- De borde inte vara öppna alls, det är löjligt, allt som krävs är en smittad person och viruset kommer att spridas igen och fler låsningar, det är helt enkelt inte rätt tid för nöje och monger, hälsa och säkerhet kommer först.

Malcolm T– barer och klubbar ska få öppna när de vill. Låt marknadskrafterna, inte väpnade styrkor, styra timmarna

Melkor- De ska vara antingen öppna eller stängda covid har inte en högre infektionsfrekvens vid bestämda tider, det blir inte mer virulent efter kl 11

David R- Gå bara tillbaka till hur det var innan. Om något händer, stäng igen, annars låt företagen köra igen med en gnutta vinst.
Joe L- Tills sista kunden går
Shannon- Det här är en fråga utan vinst. Om regeringen säger klockan 2 och efter en månad inte blir någon reell inkomstökning, blir nästa argument från barägare att öppna gränserna utan ASQ så att alla våra kunder kan återvända. Om det hände och kunderna inte skulle komma kommer det att vara exakt samma döende bransch som det var före Covid. De har snart glömt de 2 åren här innan Covid. Branschen håller på att dö ut. Millennials äter inte fläskpajer, piroger, söndagsstek eller korvrullar som är daterade på brittiska pubar i 1970-/80-talsstil. De smarta har sett skriften på väggen och rusar för att öppna Instavenues. Platser yngre människor går för att ta bilder till sin Instagram. De andra stoppar bara huvudet i sanden och skyller på andra för deras affärskollaps.
Alex M- De ska inte stänga. De bör vara 24 timmar. detta är en stad byggd på turism, nattlivet är attraktionen.
Det är det för denna vecka. Vår nya talkback kommer att publiceras snart! Håll utkik!

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/