Läsare Talkback: Vad tycker DU om att göra Pattaya till en områdeskarantän?

Pattaya, Thailand-

Följande är vårt veckoinslag där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och får deras insikter och åsikter. Vi delar sedan deras feedback en vecka senare och väljer en mängd olika och intressanta svar.

Den här veckan vill vi veta vad du tycker om ett förslag från den thailändska regeringen att göra Pattaya till områdeskarantän senare under året. Först, här är några mer detaljer om förslaget, som håller på att få fart hos inte bara lokala och regionala ledare utan också Center for Covid-19 Situation Administration och den centrala thailändska regeringen.

Pattaya, tillsammans med flera andra områden, tävlar om "Area Quarantine" senare i år - mer information

I huvudsak skulle grunderna i planen, som fortfarande formuleras och diskuteras av flera regeringsnivåer, göra Pattaya, Phuket, Koh Samui och Chiang Mai-området i karantän. Naturligtvis kan denna tidiga lista komma att ändras. Grundplanen är att vaccinera lokalbefolkningen, inklusive ex-pat invånare som vill vaccinera sig (priset är fortfarande inte klart), och sedan släppa in vaccinerade turister senast kvartal fyra/oktober 2021, som måste stanna i Pattaya-området kl. minst två veckor.

Den thailändska regeringen har redan bekräftat att de fyra områden av "viktig ekonomisk oro" som sannolikt är områdeskarantäner kommer att ha prioritet för vacciner tillsammans med medicinsk personal och utsatta.

De exakta detaljerna om hur detta skulle fungera är oklara, med några tidiga diskussioner som pekar på att turisten måste tillbringa den första dagen eller två till ett negativt Covid-19-test på sitt hotell och sedan släppas till endast Pattaya-området med spårning på deras smartphone och regelbundna incheckningar med vårdpersonal.

Så vad tycker du? Tjänstemän är förresten väl medvetna om att det inte finns någon nollriskplan för Covid och planen är inte total eliminering. Det är också troligt att endast högvaccinerade länder och de med låga fall kommer att tillåtas komma in. När mer information kommer in om effekterna av vacciner för att begränsa överföringen av viruset kommer det sannolikt också att hjälpa planen.

Den tidiga feedback vi har fått är att de flesta företagare i Pattaya välkomnar planen, vilket inte är förvånande, men långvariga lokala ex-pats, många i den utsatta gruppen, har blandade åsikter, inklusive om att ta vaccinet eller bli en testa karantänområdet. Vi vill veta vad du tycker.

Låt oss veta i kommentarer, på våra sociala medier eller maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. vi ser fram emot att höra från dig och kommer att publicera resultatet nästa vecka.

Sändning
Användarrecension
3.67 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/