Mer än 10,000 XNUMX inhemska turister strömmade till Koh Larn under semesterhelgens första dag

Koh Larn, Pattaya-

Mer än 10,000 3 inhemska turister har strömmat till Koh Larn under en tre dagar lång semesterhelg, enligt myndigheterna på Bali Hai Pier.

Idag (26 februarith) är Makha Bucha, en religiös helgdag och den första dagen på en tre dagar lång semesterhelg. Turister är mer säkra på inrikesresor och med Pattayas säkerhetsåtgärder, som inte har sett några bekräftade fall av Covid -3 på många dagar.

Chonburi, provinsen där Pattaya ligger, nedgraderades av Center for Covid-19 Situation Administration från en "orange" zon, som var en kontrollzon, till en "gul" zon tidigare i veckan, vilket ger mer avslappnade restriktioner och har byggt upp förtroende hos inhemska turister.

Inhemska turister i tusental sågs vänta vid Bali Hai-piren där de tog båtar till Koh Larn. Koh Larn hade varit stängd under hela januari för icke-invånare på grund av Covid-19, vilket också hjälpte till att återställa den naturliga miljön och stränderna. Ön är populär bland både utländska och inhemska turister, dock med Thailand som har stränga gränskontroller på grund av Covid-19, främst inhemska turister kan besöka just nu. (utan att gå igenom två veckors karantän)

Mer än 10,000 19 personer checkade in med Covid-XNUMX-spårningsapplikationer och inloggningsåtgärder enligt Bali Hai-pirens tjänstemän innan de reste till Koh Larn med hygieniska mätningar som temperaturkontroller, användning av handdesinfektionsmedel och bärande av ansiktsmasker.

Bali Hai-tjänstemän var optimistiska att denna trend med tyngre inhemska turistbesökare till Koh Larn, som nästan helt är beroende av turism för sin ekonomi, kommer att fortsätta under helgen.

Berättelse av The Pattaya News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.