Thailands kulturminister säger att Songkran kan firas nästa månad, med försiktighetsåtgärder för Covid-19

Thailand-

Den thailändska kulturministern, Itthipol Khunplume, sade i eftermiddags i Bangkok att kulturministeriet stöder traditionella och kulturbaserade aktiviteter för Songkran i år, som infaller nästa månad i april.

Songkran är den största högtiden på året för thailändare, även firad som det thailändska nyåret och vattenfestivalen.

Itthipol tillade att enskilda evenemang, som Khaosan Road's Celebration eller Pattaya's Annual Celebration, skulle behöva beslutas baserat på arrangörer och att folksamlingskontrollstrategier och Covid-19 försiktighetsåtgärder måste äga rum.

Premiärminister Prayut Chan O'Cha sa att beslutet om Songkran hade varit "mycket svårt" och att CCSA och den thailändska regeringen kommer att diskutera ytterligare riktlinjer för evenemangsarrangörer under den kommande veckan.

Thailands övergripande Covid-19-situation har förbättrats dagligen sedan en andra omgång infektioner bröt ut i december med start från Samut Sakhon.

Songkran avbröts förra året, vilket kostade ekonomin miljarder baserat på forskning gjord av Bank of Thailand. Genom att tillåta evenemanget i år, om än med försiktighetsåtgärder, beräknas det hjälpa inhemsk turism och ekonomi.

Ramayana vattenpark i Pattaya har tidigare meddelat Songkran-relaterade evenemang förra veckan, och är den första platsen att tillkännage kommande kampanjer.

Evenemanget pågår från 13 april till 15 april nationellt, även om vissa områden, som Pattaya, kan fira evenemanget på olika dagar för att driva inhemsk turism. Detaljer om restriktioner och regler kommer sannolikt att komma inom en snar framtid, tillsammans med eventuella meddelanden om evenemanget i Pattaya.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/