Thailands regering kommer att släppa "riktlinjer" för att säkert fira Songkran i mitten av månaden, med fokus på "traditionella och kulturella" evenemang

Bangkok, Thailand-

Thailändska regeringstjänstemän, en dag efter att de tillkännagav att Songkran, Thailands största årliga helgdag och det thailändska nyåret, skulle äga rum i år, uppgav i eftermiddags, den 4 mars 2021, att de skulle införa riktlinjer och åtgärder för att på ett säkert sätt fira festival under Covid-19.

General Natthapon Nakpanich från National Security Council talade till pressen om Songkran och uppgav att premiärminister Prayut Chan O'Cha hade beordrat regeringen, som inkluderar departementet för folkhälsovård och Center for Covid-19 Situation Administration Center, att komma upp med riktlinjer och regler för att säkerställa att evenemanget kan hållas säkert och inte potentiellt sprida Covid-19 coronavirus.

Åtgärderna och reglerna kommer att diskuteras nästa vecka av de olika byråerna, enligt Natthapon, som då skulle släppa tydliga riktlinjer för eventuella arrangörer. Evenemang kan anordnas av både städer och privata arenor men måste uppfylla Covid-19:s försiktighetsåtgärder och standarder.

Samtidigt uttalade kulturministeriet genom minister Itthipol Khunplume att fokus på evenemanget borde vara "traditionella kulturarvsevenemang, religiösa ceremonier och band med familjen under det thailändska nyåret" och inte "vilda vattenstrider och spritdränkta fester. ”

Evenemanget kommer att tillåtas äga rum för att stärka den inhemska ekonomin och på grund av den förbättrade situationen kring Covid-19 i landet överlag, enligt den thailändska regeringen.

Pattaya City har inte bestämt sig för om de kommer att arrangera ett evenemang vid det här laget, även om vattenparken Ramayana redan har aviserat en serie konserter, noterar The Pattaya News.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/