World Obesity Federation, med stöd av Världshälsoorganisationen, säger att 9 av 10 dödsfall i Covid-19 kommer från länder med höga nivåer av fetma

FOTO: Inlägg idag

Världs nyheter-

World Obesity Federation (WOF), som stöds av Världshälsoorganisationen (WHO) släppte en rapport onsdagen den 3 mars 2021, som anger att 9 av 10 dödsfall i Covid-19 världen över kom från länder där mer än hälften av befolkningen är överviktig och att länder där majoriteten av vuxna är överviktiga har dödstalen tio gånger sämre än de som inte har det.

Rapporten kallades av Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO:s generaldirektör, som ett "alarmerande väckarklocka över hela världen för övergripande hälsa." Han sade att det borde vara en tydlig och allvarlig varning för att nationer måste ta itu med fetma och förklarar varför vissa nationer, som Storbritannien eller Amerika, har haft stigande dödssiffror men andra, särskilt i Asien, inte har det.

WOF uppgav att även om hög ålder fortfarande, med en knapp marginal, är den viktigaste faktorn för dem som har betydande problem med att hantera Covid-19, den nya rapporten visar för första gången att de som kämpar med fetma ligger nära tvåa.

WOF uppmanar nationer att prioritera överviktiga människor att vaccineras runt om i världen bakom äldre, och säger att denna faktor ensam skulle hjälpa till att skydda mot dödsfall.

Enligt WOF verkar denna rapport, som sammanställdes av mer än femtio regionala och nationella fetmaorganisationer från länder runt om på planeten, visa varför majoriteten av människor som får Covid-19 i många asiatiska länder som Thailand eller Japan är asymtomatiska eller har milda till små symtom men varför problemet har varit så mycket allvarligare i länder som Storbritannien eller USA. I USA är över tre fjärdedelar av befolkningen överviktiga enligt WOF och har det högsta antalet totala dödsfall i världen.

Tim Lobstein, som beskrivs som seniorpolitisk rådgivare till WOF och rapportens huvudförfattare, sa i ett uttalande att dödstalen är tio gånger högre i länder där över femtio procent av befolkningen är överviktiga och visar att 2.2 miljoner av 2.5 miljoner globala dödsfall relaterade till Covid-19 var i länder där över hälften av befolkningen var överviktig.

Reaktionen på rapporten var snabb från många sektorer, inklusive hälso- och fitnesssektorn, som har hävdat att de har påstått detta under det senaste året medan många regeringar stängde gym och fitnesscenter och gjorde träning restriktiv eller svår.

  Här är en länk till hela rapporten.

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/