Pattayas borgmästare säger att Chaiyapruek Stadium länge under konstruktion är 60 procent färdig

Pattaya, Chonburi –

En ny stadion som beräknas ha 20,000 60 platser är nu XNUMX procent färdig, enligt Pattayas borgmästare som besökte den länge under uppbyggnad stadion i slutet av förra veckan.

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunploem berättade för Associated Thai Press, "Chaiyapruek Stadium ligger inne i Eastern National Sports Training Center i Soi Chaiyapruek 2. Det har varit under konstruktion i många år (2009, noterar The Pattaya News, stadionkonstruktionen stod i princip stillastående från 2012-2018) och har drabbats av flera förseningar av olika anledningar.”

"Entreprenadavtalsperioden med Rama 2-HT Joint Venture Company förlängs då vissa konstruktioner måste ändras på grund av många hinder med naturliga stenar under marken inom byggområdet." Borgmästaren uppgav.

Borgmästaren uppgav tidigare i början av 2020 att projektet till cirka 40 procent var färdigställt då arbeten pågick på olika läktare och tak. Covid-19-pandemin avbröt byggarbetet under flera månader förra året också, enligt tjänstemän i Pattaya City. Detta utöver de tidigare angivna problemen med mineralhinder.

Målet är att arenan ska stå klar i sin helhet i tid för de planerade Asian Games 2023 i Thailand, även om borgmästaren var optimistisk om de övergripande framstegen för i år. Rama 2-HT Joint Venture Company skulle avsluta sitt kontrakt 2020 men det har nu förlängts, enligt borgmästaren.

Stadion, när den är färdig, är planerad att vara värd för flera storlekar av sportplaner, en stor parkeringsplats, en swimmingpool, en tennisbana, mat- och dryckesfaciliteter och mer. Projektet fick uppskattningsvis nästan 400 miljoner baht i finansiering 2018 för att slutföra projektet, som totalt sett beräknas kosta cirka 775 miljoner baht. Projektet var ursprungligen tänkt att vara klart 2012.

Planen att öka byggtiden för stadion och slutföra projektet beror på att Pattaya siktar på att bli ett nav för sportturism under de kommande åren för Thailand.

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

 

 

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.