Restaurangpersonal fångas på video som verkar dumpa avfall på stranden Koh Larn

Koh Larn –

Pattayas borgmästare berättade idag för lokal press i Pattaya att han vidtar rättsliga åtgärder mot en restaurangoperatör efter att deras anställda verkade ha dumpat avfall på en strand vid Koh Larn, som fångades på video av en orolig medborgare.

Ett videoklipp blev viralt på thailändska sociala medier igår (7 mars), vilket orsakade upprördhet och chock hos många lokala invånare. Videon verkar visa fyra manliga anställda på en restaurang på Koh Larn som dumpar en papperskorg med olika avfallsprodukter i havet.

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume sa till pressen i morse (8 mars) i stadshuset: "Vi har redan blivit informerade om klippet och är extremt besvikna över händelsen."

"Vi undersöker frågan och har redan identifierat restaurangen där de fyra männen i videon verkar vara anställda." Borgmästaren fortsatte.

"Vi (Pattayas stadshus) söker rättsliga åtgärder mot de individer som är ansvariga för denna handling som skadar den lokala miljön och vårt samhälle," sade Sonthaya.

"Chonburis folkhälsokontor informerar nu andra företagare på Koh Larn om miljölagarna och kommer att genomföra stränga inspektioner av restauranger och mötesplatser på ön." avslutade borgmästaren.

Namnet på den undersökta restaurangen och namnen på de två påstådda personalen lämnades inte till lokalpressen.

Videon finns här:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1890171047817400&id=100004735694331

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.