Metropolitan Police Bureau kommer att väcka åtal mot sex grupper av demonstranter för lördagens protest, inklusive mordförsök

FOTO: Manager Online

Bangkok -

Thai Metropolitan Police Bureau planerar att väcka åtal mot sex grupper av REDEM prodemokratiska demonstranter efter deras anti-regeringsrörelser vid Bangkoks brottmålsdomstol förra lördagen den 6 mars.

Polisens generalmajor Piya Tawichai, biträdande kommissarie för Metropolitan Police Bureau, berättade för reportrar idag, den 9 mars, att sex grupper av prodemokratiska demonstranter var efterlysta av Bangkok-polisen för flera anklagelser, inklusive brott mot nöddekretet och lagen om sjukdomskontroll, undkomma arrestering och mordförsök.

Den första gruppen var 18 Wevo-protestvakter, inklusive vaktledaren Piyarat "Toto" Chongthep, som arresterades på Major Cineplex Ratchayothin i går och för närvarande är fängslad utan borgen. De ska ha stått inför fyra stora anklagelser, inklusive brott mot nöddekretet och sjukdomskontrolllagen för att förhindra spridningen av Covid-19 Coronavirus.

Den andra gruppen var en grupp anklagade demonstranter som hade lyckats fly undan officiell arrestering. De stod inför liknande anklagelser som den första gruppen och ytterligare en för att ha flytt från den officiella arresteringen.

Den tredje gruppen var en grupp människor, möjligen vakter och demonstranter enligt polisen, som skadade polisbussar som transporterade personer som fängslades och hjälpte de gripna att fly under en protest. De skulle åtalas för att ha hjälpt den arresterade att fly, försvårat polisens tjänst och skadat statlig egendom.

Den fjärde gruppen var en grupp demonstranter som påstås ha förstört, bränt och klättrat på brottmålsdomstolens staket, samt sätta pro-demokratiska skyltar och banderoller framför statlig egendom (porträttet av Hans Majestät Kungen). Dådet ansågs vara ett brott att invadera regeringsbyggnaden på natten, enligt vice kommissarien. Gruppen skulle också undersökas ytterligare om en sådan åtgärd ansågs vara ett brott enligt Section 112 eller inte.

Den femte gruppen var en grupp demonstranter som hade övertalat andra att bryta mot nöddekretet och sjukdomskontrolllagen.

Den sista gruppen var ett antal påstådda skyttar som enligt uppgift skjutit polisers fordon, inklusive en pickup, 2 6-hjulingar och 3 bussar. De stod åtalade för mordförsök mot poliser medan de var i tjänst.

Angående dagens protest vid brottmålsdomstolen, påminde polisgeneralmajor Piya allmänheten om att alla stora sammankomster förblir olagliga under genomförandet av nöddekretet i Thailand. Polisstyrkan kommer dock att sättas in vid alla protestplatser för att upprätthålla fred och ordning och för att förhindra alla våldshandlingar offentligt, enligt honom.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.