Pattaya City når rättslig överenskommelse med det kinesiska templet på Buddha Hill, ett område som ska bli "thai-kinesiskt" kulturcentrum

Pattaya-

En långvarig juridisk tvist mellan Pattaya City och Mahakitpaisan Foundation, som byggde ett kinesiskt tempel under Big Buddha och klostret på Buddha Hill, har kommit till en slutsats med att marken släpps till Pattaya City som kommer att behålla området som ett thailändskt-kinesiskt kulturcentrum i samarbete med Sawangboriboon Foundation.

Templet, korrekt kallat Wang Sam Sien, innehöll trädgårdar, statyer, plaketter och andra föremål som talade om kinesisk kultur, legender och mer som finns på Khao Phra Yai, bättre känd som Big Buddha Hill i Pattaya. Templet hade varit föremål för en långvarig juridisk tvist mellan Pattaya City och Mahakitpaisan Foundation, som byggde templet och turistattraktionen, och hävdade att de gjorde intrång i offentlig mark.

Smakämnen Högsta förvaltningsdomstolen har gått med på att Pattaya utfärdade en laglig order efter en långvarig juridisk tvist och marken återlämnas till Pattaya City - men för de som njöt av templet och området behöver de inte oroa sig eftersom det mestadels kommer att finnas kvar i dess nuvarande form och tas om hand av Sawangboriboon-stiftelsen som har erfarenhet av thai-kinesisk kulturfrågor.

Den 9 mars 2021 besökte Pattayas borgmästare och hans delegation templet och trädgårdarna för att inspektera byggnaderna och marken tillsammans med Sawangboriboon-personalen för att komma med en plan för att utveckla och ta hand om området ordentligt.

Ett MOU, eller samförståndsavtal, kommer att undertecknas mellan Pattaya City och Sawangboriboon Foundation (som också hanterar de flesta av räddningsoperationerna i Pattaya) för att renovera, underhålla och ta hand om området, vilket gör det öppet igen för besökare och turister och för att vara en lärcentrum för thai-kinesisk kultur.

  MOU förväntas undertecknas inom en snar framtid, vilket banar väg för attraktionen att återigen vara öppen gratis för allmänheten att turnera, studera, koppla av och fira sin kultur och religion. 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/