Man greps i Pattaya-området för att ha sålt e-cigaretter och vapingprodukter

Pattaya –

En 45-årig thailändsk man har gripits i Pattaya-området för att ha sålt vapingutrustning, vilket strider mot thailändsk lag.

Igår kväll (10 marsth), gick ett team av Banglamung-officerare under ledning av Banglamungs administrativa Chief Officer Phonchai Sangeiad till en marknad i Naklua där produkterna enligt uppgift såldes och distribuerades. Thailand har några av de strängaste reglerna i världen mot vapingprodukter och e-cigaretter och de är fortfarande strikt mot lagen.

Mr Phonchai berättade för The Pattaya News, "Vi slår ner på elektroniska cigaretter i området som en del av en nationell strävan att skydda våra invånares hälsa. Vi hade fått ett tips från en bekymrad medborgare om att vapingprodukter såldes på Mueang Jamlong Market i Naklua och svarade omedelbart.”

"Vi genomförde en stingoperation för att köpa vaping- och vapinganordningar i butiken innan vi arresterade den misstänkte efter att ha bekräftat att han sålde produkterna illegalt," tillade Phonchai.

"Herr. Sarayut Mayotha, 45, ägaren till vapingmarknadsståndet, arresterades. Han erkände att han var butiksägaren. Polisen beslagtog sex elektroniska cigaretter och 33 flaskor med vätska som användes för att leverera e-cigaretter." sade Phonchai.

"Den misstänkte fördes till Banglamungs polisstation för att åtalas för brott mot konsumentskyddslagen för att sälja vaping- och vapinganordningar," förklarade Phonchai.

Trots ett stort tryck från vissa organisationer för att upphäva Thailands strikta lagar mot vaping, är lagen fortfarande i kraft. Tjänstemän hävdar att förbudet är för att "skydda medborgarnas hälsa" även om motståndarna säger att det beror på bristande förmåga att korrekt kontrollera exportskatter på utrustningen och lobbying från cigarettföretag för att förbjuda produkterna eftersom de påverkar deras intäkter.

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

 

Sändning
Användarrecension
1.5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.