Thailands regering planerar att köpa 5 miljoner fler doser av Sinovacs Covid-19-vaccin för att förhindra lokal överföring

FOTO: Thaipost

Nationella -

Folkhälsa Anutin Charnvirakul avslöjade idag, den 14 mars, att den thailändska regeringen planerar att köpa ytterligare 5 miljoner doser av Sinovacs Covid-19-vaccin för att potentiellt hjälpa till att kontrollera den lokala överföringen av viruset i landet.

Anutin berättade för reportrar när han inspekterade situationen för Covid-19 på Sirisethanon-marknaden i Bang Khae-distriktet i Bangkok i morse att ytterligare 800,000 1,000,000 doser av Sinovac-vaccinet kommer att anlända till Thailand i mars och XNUMX XNUMX XNUMX fler i april.

Dessutom förhandlar regeringen också med företaget Sinovac om att köpa ytterligare 5,000,000 XNUMX XNUMX doser, vilket enligt ministern var nödvändigt för att hjälpa till att förhindra pandemisituationen och vidare spridning av sjukdomen.

Han uppgav vidare att de huvudsakliga vaccinerna som används i Thailand är från AstraZeneca-företaget, som kommer att vara redo för injektion i slutet av maj eller början av juni. Samtidigt kommer Bangkok Metropolitan Administration (BMA) att börja inokulera Covid-19 i morgon för personer med underliggande hälsotillstånd.

Anutin sa till Associated Press: "Från och med nu och fram till slutet av året kommer vi aldrig att behöva säga att 'vi har slut på vaccin' igen. Vi behöver fortfarande inte köpa en hel del, men vi kan börja med att hantera det vi har nu.”

"Under tiden uppmanar vi thailändare att hålla sig lugna och vara försiktiga efter en plötslig ökning av Covid-19-fall i Bangkoks Bangkhae-distrikt igår," avslutade Anutin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.