Det thailändska kulturministeriet kommer officiellt att föreslå en "endast traditionell" inga vattenstrider eller stora fester Songkran denna fredag, men det slutgiltiga beslutet kommer fortfarande

FOTO: Thairath

Bangkok -

Det thailändska kulturministeriet, ledd av minister Itthiphol Khunplume, planerar att föreslå begränsning av vattenkastning, skumfester, användning av lera, stora fester, pickupbilar som kastar vatten, parader och andra "icke-traditionella" aktiviteter för centret för Covid-19 Situation Administration (CCSA) bolagsstämma på fredag.

Ministern sa till reportrar efter ett litet CCSA-möte i eftermiddags, den 16 mars, att de initiala riktlinjerna som diskuterats med National Security Council (NSC) och ministeriet för turism och sport i dag kommer att tillåta att Songkran-semestern kan organiseras i linje med endast de thailändska religiösa traditionerna, som att erbjuda allmosor till munkar, visa respekt till äldste genom att försiktigt hälla vatten på händerna, be hemma, stänka vatten på religiösa föremål, bära traditionella thailändska kläder och städa hemmet som familj.

De lekfulla aktiviteterna, särskilt stänkvatten och ansiktspuder, för att fira festivalen kommer att begäras förbjudna eftersom många lokalbefolkning fortfarande är oroade över den möjliga lokala överföringen av Covid-19 Coronavirus, enligt deras förslag. De "roliga aktiviteterna" skulle sannolikt dra stora folkmassor under påverkan av alkohol, vilket potentiellt skulle kunna sprida Covid-19-viruset.

När det gäller de privata platserna uppgav Itthiphol att de privata ägarna måste strikt följa Folkhälsoministeriets Covid-19-kontrollåtgärder. Vissa populära turistmål kända för Songkran-firandet, som Khao San Road, kan stängas för evenemanget men deltagarna måste avstå från att stänka vatten och hålla sig socialt avståndstagande.

”Det anses att det fortfarande finns en risk för spridning av Covid-19 om regeringen tillåter firandet i Thailand, som vattenfestivaler och skumfester. Därför tycker vi att det är bäst om vi kunde avstå från att stänka och spruta vatten och pulver för att undvika nära kontakt”, tillade ministern.

Detta förslag från kulturministeriet kommer att presenteras och diskuteras vidare vid CCSA:s allmänna möte, som leds av premiärminister Prayut Chan-O'Cha, fredagen den 19 mars. Detta beslut av kulturministern är ett bakspår från förra veckan där han föreslog att vattenleken kan fortsätta eftersom de "roliga aktiviteterna" är en betydande dragning för turistområdena.

Beslutet skulle inte påverka kontrollerade aktiviteter, som Wonder Wave, vid Ramayana vattenpark, men de skulle fortfarande behöva vara under det thailändska folkhälsoministeriets allmänna hälsoskyddsåtgärder, tillade kulturministern. Privata mötesplatser, som barer och nattklubbar, skulle också behöva följa ministeriets riktlinjer för folkhälsomyndigheten, som kommer att tillkännages på fredag.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.