Pattayas inhemska turism har ökat med 30 procent under de senaste helgerna och helgdagarna, säger Pattaya Business and Tourism Association

Pattaya-

Bokningar av inhemska turister i Pattaya har ökat med 30 procent under de senaste helgerna och helgdagarna enligt lokala turistorganisationer. Dessutom uppmanar företagare den thailändska regeringen att ge minst 70 procent av thailändarna vacciner i Pattaya innan de välkomnar vaccinerade utländska turister tillbaka till staden utan karantän.

Konsulten för Pattaya Business and Tourism Association Mr. Sinchai Wattanasathorn berättade för The Pattaya News, "Antalet turister som besökte Pattaya förra året vid den här tiden strax före den första avstängningen på grund av Covid-19 är nästan detsamma som årets antal. ”

"Det är många fler turister som besöker Pattaya Beach och Jomtien Beach under den gångna helgen, vilket ger hopp till företagare för framtiden." Sinchai fortsatte.

“Hotell i Pattaya-området rapporterade en trettioprocentig ökning nyligen i totala rumsbokningar jämfört med februari. De flesta kunder har dock bokat femstjärniga hotellrum eftersom rumspriserna har sänkts avsevärt för att locka kunder.” Sinchai förklarade.

"Den thailändska regeringen bör tillhandahålla minst 70 procent av thailändarna vaccin innan de välkomnar utländska turister som har ett "vaccinpass" senare i år." sade Sinchai.

"Vi är villiga att hjälpa till att köpa några av Covid-19-vaccinerna från den privata sektorn om priset inte är särskilt högt." avslutade Sinchai.

Den thailändska regeringen har uppgett att de första partierna av Covid-19-vacciner inte skulle tillåtas för privata köp, men när utbudet ökar skulle regeringen återigen titta på platser som Phuket och Pattaya som vill köpa vaccin till sina egna invånare för att förhoppningsvis påskynda inköpen tillbaka utländska turister.

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.