Folkets konstitutionella ändringsstadga föll i 10-timmars uppvärmd gemensam thailändsk parlamentssession i går

FOTO: Prachachat

Bangkok -

Lagförslaget om en 2017 års konstitutionell ändring avvisades under en 10-timmars gemensam parlamentssession igår, den 17 mars, eftersom en total omröstning för att ändra stadgan inte hade nått hälften av alla 538 ledamöter i parlamentet.

En gemensam parlamentssession planerades i går eftermiddag för att överväga och rösta om lagförslaget om konstitutionell ändring i dess tredje behandling. Lagförslaget syftade till att inrätta en så kallad "folkets konstitutionsförsamling" för att skriva en ny konstitution eftersom den nuvarande konstitutionen lagstiftades under en militärkupp 2017, ledd av general Prayut Chan-O'Cha, nu premiärminister.

För att lagförslaget skulle gå igenom behövde parlamentet stöd från minst en tredjedel av senatorerna och minst 369 röster från parlamentsledamöter.

FOTO: Thairath

Vid slutet av sessionen var resultatet: totalt 208 röster för att ändra konstitutionen från 206 parlamentsledamöter och 2 senatorer, 4 mot från 4 senatorer, 94 nedlagda från 10 parlamentsledamöter och 84 senatorer, och 136 nejröster från 9 parlamentsledamöter och 127 Senatorer. Många regering-coalitionspartners från Bhumjaithai parlamentsledamöter hade också gick ut som svar under sessionen, vilket resulterade i ytterligare ett misslyckande i ett försök att ändra den nuvarande konstitutionen.

Omröstningen kom efter författningsdomstolens dom förra veckan, där det anges att parlamentet har makten och skyldigheten att utarbeta en ny grundlag endast om totalt två nationella folkomröstningar måste genomföras först för allmänhetens godkännande.

Misslyckandet innebär också att hela processen med ändringsprocessen måste börja om igen, men den här gången med en nationell folkomröstning som skulle fråga folket i landet om de vill ha ändringen eller inte, före omröstningen om stadgan i parlamentet. Detta kan se att processen tar månader mer, om inte år.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.