Pattaya City granskar reglerna för strandsängtjänster innan hoppfulla karantänsplaner för området

Pattaya-

Ledningen för Pattaya City har sett över reglerna för strandsängtjänster för att förbereda sig för att välkomna vad de hoppas ska bli fler utländska turister på grund av en områdeskarantänsplan från och med den 1 aprilst. Detta kommer eftersom staden redan har sett en genomsnittlig ökning på trettio procent av inhemska turister under de senaste helgerna.

I april och maj planerar Thailand att ha en "områdeskarantän" för fem provinser som är Chiangmai, Phuket, Krabi, Surat Thani (Samui Island, Tao Island och Phangan Island) och Chonburi (Pattaya). Mer information om områdets karantän kommer troligen att komma redan i morgon, enligt den thailändska regeringen, vid ett stort möte som hölls av Center for Covid-19 Situation Administration. (CCSA)

Ett möte hölls i Pattayas stadshus i går (17 marsth) och leddes av Pattaya Citys vice borgmästare Manot Nongyai. Med honom var strandsängoperatörer på Pattaya Beach, Jomtien Beach och Wong Ammart Beach.

Mr. Manot berättade för The Pattaya News, "Vi har öppnat mer utrymme för parkeringsområden längs Beach Road för att välkomna fler inhemska turister som har sett en dramatisk ökning av strandbesökare under de senaste helgerna, särskilt på North Pattaya Beach."

"Varje strandsängsoperatör kan inte låsa parkeringsplatser för sina egna kunder. Människor kan parkera och välja strandsängoperatör själva. Vi hade flera rapporter om strandsängar som berättade för turister och kunder att om de parkerade nära sina strandsängar var de tvungna att använda sina stolar – det är inte sant.” Manot fortsatte.

"Strandsängar måste vara i ett område på 9*7 meter med en och en halv meter utrymme för varje strandbädd som en del av Covid-19 försiktighetsåtgärder," förklarade Manot.

"Strandsängsoperatörer bör ha antingen en manuell incheckning eller tillhandahålla en Thaichana onlineplattformsincheckning för varje kunds detaljer och för att hjälpa till att förhindra Covid-19." Manot fortsatte.

"Varje strandsängsoperatör måste bära en ansiktsmask hela tiden när de servar sina kunder."

"Strandsängar och föremål måste rengöras och desinficeras varje gång efter användning av en turist eller kund," tillade Manot.

"Strandsängsoperatörer får inte sälja alkohol eller tillåta några kunder att dricka alkohol i strandbäddsområdet. Vi har sett flera brott mot denna policy och har instruerat kommunala tjänstemän att slå ner på detta beteende.” Manot uppgav.

"Strandsängar är tillåtna varje dag från 6:00 till 8:00 Operatörer måste delta i en total städning av stranden klockan 6:00 varje onsdag," sa Manot.

”Avgiften för strandsängar får inte vara mer än 50 baht per dag för varje kund. Vi hade flera klagomål på detta, bland annat till rådhusets tipslinje på 1337. Detta kommer inte att tolereras.” konstaterade Manot.

"En toalettbil kommer att finnas på stranden nära Hard Rock Hotel och vi tillhandahåller fler papperskorgar runt stranden också efter många förfrågningar." avslutade Manot.

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.