Koh Larn "Sea Walker"-operatör arresterad och anklagad för påstådd undervattensdjurmisshandel och påstås ha agerat illegalt

Koh Larn, Pattaya, Chonburi –

En "Sea Walker"-båtoperatör i Pattaya har gripits för att ha påstått olagligt drivit sin tjänst och bedrivit aktiviteter som ökar skadorna på marina resurser enligt tjänstemän.

Tjänstemän under ledning av direktören för havs- och kustresurser region 2, Puchong Saritdeechaikul, undersökte en "Sea Walker"-operatör på Koh Larn idag efter att bilder på turister som håller och flyttar marina djur blivit virala på sociala medier med många människor på sociala kommentarer uttrycker upprördhet och ilska.

Poliser som undersökte hittade en tvåvåningsbåt med cirka 20 inhemska thailändska turister idag som bar havsbottenhjälmar med luftpumpar som gick under vattnet 200 meter bort från Ta Yai Beach.

Båtvaktmästaren greps och fördes till Pattayas polisstation och anklagas för att ha brutit mot lagen om bevarande och skydd av vilda djur, lag om främjande av kustresurser och meddelanden från natur- och miljöministeriet.

Samtidigt kommer turister som var inblandade i bilder på sociala medier att ställas inför anklagelser för att ha kränkt Wildlife Conservation and Protection Act.

Mr Puchong berättade för The Pattaya News, "Sea Walkers aktiviteter har varit verksamma under lång tid i Pattaya. "Sea Walking"-zonen har ännu inte inrättats med strikta lagar. Det finns cirka 23 "Sea Walker"-operatörer i Pattaya

†Vi måste göra det klart om "Sea Walker-zonindelningen" snart†. Puchong tillade.

Namnet på den operatör som greps och företaget undanhölls eftersom ärendet fortfarande är under utredning.

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.