Pattaya fortsätter med den vattenfria traditionella "Big Songkran"-dagen den 19 april, säger tjänstemännen kan vara lika kul utan vattenstrider, konserter, dans, dricka och festa

Pattaya, Thailand-

Efter ett beslut av Center for Covid-19 Situation Administration idag att Songkran vattenstrider och vattenstänk skulle förbjudas i år bekräftade Pattaya City att de fortfarande kommer att gå vidare med en vattenlös festival den 19 april.

Festivaler i Naklua och andra områden kommer också att äga rum den 18:e och 20:e april.

I år sa tjänstemän att de kommer att fokusera på att utbilda allmänheten om festivalens och buddhismens traditioner, med visningar av religiösa artefakter på Beach Road, kulturutställningar, traditionella kläder, unika matförsäljare och förmåga att visa respekt och förtjänst till munkar och äldste i samhället. Även om konserter inte är helt förbjudna och vissa kan äga rum kommer åtgärder för publikkontroll att äga rum som kraftigt begränsar de som deltar och dans skulle sannolikt förbjudas.

Enligt stadens ledare vid ett möte idag som bekräftade att evenemanget fortfarande skulle äga rum försökte de försäkra allmänheten att trots inga fester, vattenstrider, konserter, skumfester, dans eller andra evenemang att evenemanget fortfarande kunde vara roligt och givande.

Frågan om människor skulle kunna dricka alkohol klargjordes inte omedelbart men myndigheterna fortsatte att konstatera att fokus låg på traditionella aktiviteter och att dela thailändsk kultur.

När det gäller Ramayana Wonder Wave Songkran-festivalen kommer den sannolikt att fortsätta eftersom evenemanget kommer att ha betydande Covid-19 försiktighetsåtgärder, publikkontroll och åtgärder.

När det gäller privata arenor är vattenstänk i allmänhet förbjudet så dagarna av kaotisk uppbyggnad till den stora dagen kommer inte att kunna äga rum i år, enligt tjänstemän. Polisen kommer att upprätthålla regeln om inget vattenstänk runt området.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/