Koh Samui planerar att implementera ett säkert och förseglat "Samui Wonder Island"-protokoll för att välkomna utländska turister i juli

Surat Thani –

Thailands Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har i princip godkänt Koh Samuis förslag kallat "Samui Wonder Island" som ska implementeras i juli.

Teerapong Chuaychoo, Koh Samuis borgmästare och chef för Koh Samuis avdelning för sjukdomskontroll, deltog i ett möte med relaterade turiststyrelsemedlemmar igår, den 21 mars, för att informera relaterade avdelningar om att noggrant förbereda säkerhetsprotokollet, med titeln "Samui Wonder Island", efter CCSA:s godkännande i princip av att ha Koh Samui som en modellstad att öppna upp för utländska resenärer.

I likhet med den säkra och förseglade agendan (som var ett tidigare förslag förra året som lades ner, noterar The Pattaya News), består planen, enligt borgmästaren, av fem stora steg enligt följande:

  1. Planen "Samui Sealed Route Model" kommer att implementeras så snart utländska turister har landat i Thailand. De kommer att bo i en privat bil från flygplatsen till hotellet. Detta kommer att omfatta alla Covid-19 hälsoåtgärder och skyddsbarriärer mellan föraren och turister. De kommer att behöva uppfylla alla krav, som att ansöka via deras lokala thailändska ambassad eller konsulat och Covid-19-testning innan de flyger, för att komma in i landet.
  2. Under den andra eller tredje dagen av vistelsen kommer hälsotjänstemän att samla in ett näs- och salivprov från Covid-19, där resultatet kommer att levereras inom 3 timmar. De testade turisterna rekommenderas att stanna kvar i sitt eget rum medan resultaten undersöks. Turisten kommer inte att tillåtas lämna sitt rum förrän detta test kommer tillbaka negativt.
  3. Om testresultatet visar sig vara negativt får de resa till vissa certifierade lokaler runt Koh Samui, auktoriserade av Koh Samuis Department of Disease Control. Detta kommer sannolikt att vara i en "reseguide/grupp"-stil men kommer att erbjuda betydligt mer frihet än det nuvarande karantänprogrammet samtidigt som du får se lokala turistattraktioner och platser.
  4. Om resultatet förblir negativt på den sjunde dagen av deras vistelse, när de kommer att testas igen, tillåts vissa utländska turister att byta boende och njuta av valfri destination i Koh Samui, Koh Pha Ngan och Koh Tao på egen hand fram till dag fjorton av deras vistelse. Anledningen till ordet säker är att vissa länder kanske inte ansöker om detta baserat på om de anses vara "högrisk" av den thailändska regeringen, vilket kan baseras på en mängd olika faktorer inklusive spridningen av varianter av Covid-19.
  5. På dag 14, om det slutliga Covid-19-resultatet fortfarande visar sig vara negativt, får de utländska resenärerna resa över provinserna för att resa normalt i Thailand.

Teerapong betonade att hotell som skulle ta emot turister måste certifieras av Department of Disease Control innan den officiella ön öppnar igen. Alla turister som reser till Koh Samui måste också skanna QR-koden Samui "Health Pass" för att registrera och spåra sin resehistorik. De kommer att spåras hela tiden medan de är på ön.

Ratchakorn Poonsawad, chef för turistföreningen på Koh Samui, sade vidare att det var en ära att "Samui Wonder Island" initialt skulle implementeras för att välkomna utländska turister till Thailand för första gången efter att landets gräns hade stängts i mer än ett år.

"När ett officiellt godkännande har gjorts av folkhälsoministeriet, kommer turistmyndigheten på Koh Samui att samarbeta med Bangkok Airways och Global Thai Tourism Authority för att främja denna kampanj. Det förväntas välkomna den första gruppen av singaporeanska resenärer tidigast den 1 juli”, avslutade regissören.

Pattaya News noterar att detta program riktar sig till främst lågriskländer och även om det är det LÅNGT mindre krångel och pappersarbete än nuvarande program är långt ifrån målet "flyg in och gå utan karantän" som många människor väntar på...men för dem som vill njuta av två veckor på Koh Samui med mycket mer frihet än nuvarande karantänsprogram är det ett möjligt alternativ. Planen är också godkänd "i princip", vilket innebär att flera slutliga nivåer av kontroller och balanser behövs innan den sätts i sten av folkhälsoministeriet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.