Två ryska medborgare greps i Pattaya för att ha framställt falska dokument för pensionsvisum

Pattaya-

En manlig och kvinnlig rysk medborgare har gripits i Pattaya under den senaste helgen för att ha framställt falska dokument för pensionsvisum.

Ett polisteam ledd av chefen för centret för bekämpning av transnationella brottslingar och illegala immigranter (CTIC) med säte i Bangkok, general Visanut Prasartthongosot, tillsammans med Pattayas polischef överste Pisit Poonsap, har under den senaste helgen arresterat två ryssar som namngavs som Ms. Irina Prokasheva, 59 och Mr. Alexey Luptov, 63. Presskonferensen angående gripandena hölls i morse på Pattayas polisstation med The Pattaya News närvarande.

Från de två beslagtogs ett hemligt antal thailändska sedlar, kopior av pass och falska certifikat från en bank i Ryssland.

General Visanut berättade för The Pattaya News, "De två ryssarna har producerat falska dokument av bankcertifikat och tillhandahållit dem till andra ryska medborgare genom den populära ryska sociala media-webbplatsen 'VK.com'. De två hävdade först att de bara var i livsmedelsindustrin."

För att säkra ett pensionsvisum i Thailand, noterar Pattaya News, måste man lagligt ha tillräckligt med pengar på sitt bankkonto för en viss tidsperiod. Enligt polisens presskonferens var målmarknaden för de två ryska misstänkta ryska medborgare som inte hade tillräckligt med pengar för att uppfylla de krav som thailändsk lag ställer för pensionsvisum, vilket fick dem att göra bedrägliga dokument. De ryska misstänkta använde falska bankdokument från en bekant i Ryssland och levererade dem till kunder.

"Mängden pengar på bankkontot enligt lag för pensionsvisumet är minst 800,000 65,000 baht eller XNUMX XNUMX per månad," noterade General Visanut

"Dessa två ryska misstänkta debiterade sina kunder minst 2,000 XNUMX baht för tjänsten", tillade general Visanut.

De två ryska medborgarna har åtalats för flera rättsliga anklagelser, inklusive att arbeta utan arbetstillstånd, att producera bedräglig dokumentation, att inte ha rätt licenser för att driva ett företag och andra böter och juridiska avgifter. De kommer att behandlas för utvisning efter avslutat rättsligt förfarande enligt presskonferensen i morse. Det klargjordes inte hur länge de två hade drivit programmet i Pattaya eller hur länge de hade bott i Thailand.

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.