SAMMANFATTNING: Thailand rapporterar 383 inhemska infektioner bland 401 nya fall av Covid-19 med ytterligare ett dödsfall, med den stora majoriteten i Bangkoks immigrationsfängelse

FOTO: Manager Online

Nationella -

Thailand upptäckte 383 inhemska fall bland totalt 401 nya Covid-19 Coronavirus-infektioner med ytterligare ett dödsfall under de senaste 24 timmarna, meddelade Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i morse den 23 mars.

Thailands 92:a Covid-19 död var en 75-årig thailändsk man från Bangkok med underliggande hälsotillstånd som hjärtklaffsuppstötningar, Alzheimers och högt blodtryck. Han sökte först ett Covid-19-test den 14 mars på ett lokalt sjukhus när han hade misstänkta symtom på hög feber, hosta och ont i halsen.

Hans tillstånd blev dramatiskt värre och han dödförklarades den 15 mars.

När det gäller de lokala infektionerna rapporterades majoriteten av 337 fall under proaktivt fall i lokala samhällen, särskilt på lokala marknader, fabriker och migrantarbetares sovsalar i Bangkok (endast i Bang Khens immigrationsfängelse) med 318, Bangkok med 5, Samut Sakhon med 12, och Nakhon Pathom med 2. Alla av dem isoleras i karantänområden under överinseende av folkhälsotjänstemän utan någon exponering för allmänheten.

De 318 fall som hittats på ett immigrationsfängelse är under fullständig utredning, enligt myndigheterna. De betonade att de i centrum inte är exponerade för allmänheten och i huvudsak är "förseglade och säkrade". Det höga antalet fall har dock väckt oro från olika människorättsgrupper om åtgärder som vidtas för att skydda fångar från Covid-19. Royal Thai Immigration Bureau har dock förklarat att fältsjukhus håller på att upprättas och att "alla" försiktighetsåtgärder äger rum. Nästan alla fångar, av vilka de flesta tenderar att vara unga och friska utländska migranter, är asymtomatiska.

De övriga 46 infektionerna var in-/sjukhusfall, inklusive kontaktspårning, som hittades i Bangkok med 29, Nakhon Pathom med 9, Samut Sakhon med 5, Khon Kaen med 1, Pathum Thani med 1 och Nonthaburi med 1.

I dag har 103 24 personer återhämtat sig helt under de senaste 28,277 timmarna och har släppts från fältsjukhus och karantäncentra. Thailand har nu nått totalt 26,766 92 fall med XNUMX XNUMX återhämtningar och totalt XNUMX dödsfall sedan pandemin började.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.