Pattaya Cricket Club (PCC) smyger en seger med 3 wicker över Royal Bangkok Sports Club (RBSC) i Bangkok

Pattaya Cricket Club (PCC) smyger en seger med 3 wicker över Royal Bangkok Sports Club (RBSC) i Bangkok den 21 mars 2021

Av: Clive Rogerson

   PCC reste hemifrån till den fantastiska marken vid RBSC, som ligger mitt i staden inom en hästkapplöpningsbana och en golfbana. Det finns några "måste se" grunder i Thailand och detta är verkligen en av dem. Kontrollen av matchen svängde mellan klubborna och avslutades i en spikbitande avslutning boll för boll med PCC som vann med 3 wickets med en boll över.

 

   PCC-kaptenen, Simon Philbrook, vann till slut en kast och bestämde sig för att bowla. RBSC öppnade med Anil Tanwani och Rachen Suchakankha mot Ryan Driver och Matt Harkness. Bowlingen var mycket exakt och RBSC kunde inte komma undan. Massor av prickade bollar men inga wickets för bowlarna och RBSC var bara 11 för 0 från 5 overs. Anil och Rachen kom in i Ian Liddells, Andy Emerys och Wez Mastertons bowling tills Rachen föll till en fångst av Andy Emery utanför Bernie Lamprecht för 32. 57 för 1 av 12 overs. Ittimond Poshyanonda (Captain Tong) ersatte honom och poängen sköts fram lite snabbare och genom drinkar, vid 15 overs, var RBSC 75 för 1. Tong tvingades avgå den 22 på grund av värmeeffekterna i de 20th över på 108 för 2. Ryan och Matt återvände till attacken men de var dyra. Manish Agrawal var LBW för en Golden Duck till Matt Harkness men Anil pressade upp runraten med Kaviraaj Sachdev och det hjälpte inte att PCC hade tappat sina fångsthänder. Anil släpptes av Andy och Matt vilket visade sig kostsamt, men han fångades till slut i sista over när han åkte en boll till målvakten, Dan Allen, för 71. Kaviraaj var 19 inte ute och RBSC hade satt utmanande 157 för 4. RBSC var övertygad om en vinst.  

    PCC inledde sitt slag med Wez Masterton och Matt Harkness mot Arvinder Sachdev och Princy Singh. De slog sina 5 overs rakt igenom, i hopp om att pressa PCC att göra misstag i ordningen – det fungerade nästan. Wez började bra i den första overen men fångades snart av Arvinder Sachdev i smuts för 10. Ryan Driver och Matt satte på löpningar stadigt och i en takt som bara var lite snabbare än RBSC. Matt fångades och kastades av Prince för 22 i 10 over – 54 för 2 och ingenting i det. Luke Stokes fortsatte i samma veva mot Zan Copleston, en 12-årig wicketkeeper och spin bowler, och Happy. Vid drinkar var PCC 81 för 2 och bara strax före, men behövde öka takten som Anil satte. RBSC hade också verkat ha förlorat sina fångande händer när Ryan släpptes två gånger, av Happy och Anil, innan han fick 51 poäng av Happy. 123 för 3 efter 20 och PCC var fortfarande före, men på väg att förlora wickets och göra saker mycket intressanta. Manish Agrawal bowlade bra och fick Luke Stokes fångad av Happy för 27 och nu 127 för 4. Simon Wetherell och Dan Allen höjde löphastigheten med desperat nödvändiga gränser och höll PCC i spelet tills Simon fångades av Japinder Singh utanför Zan Copleston för snabba 16. 18 behövde av de sista 2 oversna och Simon Philbrook gick ut, men inte länge innan han tog en riskfylld tvåa och blev utkörd, men ett run räknades. Andy Emery gjorde exakt samma sak, men 9 runs från over och det lämnades till Bernie Lamprecht och Dan Allen i sista over. RBSC tog fram en ny bowler, Kaviraaj Singh Sachdev, 2 byes, och Bernie slog en 4. 3 från tre som krävs, och fieldersna stänger in. Dan får en 3 från den näst sista bollen och PCC får 158 för 7 och smyger en vinst med 3 wickets. Dan slutade på 12 not out medan Bernie gjorde 5.

   PCC är tvåa i Bangkok League och letar efter en topp 4-placering för att ta sig till finalen, inställd på slutet av april.

   PCC kommer att spela på Pattana Sports Resort den 28 mars mot Bangkok CC 2 klockan 1. Följ med och titta, det finns mat, kalla drycker, bra cricket och vänliga människor.

   Författarens anteckning: Rättelse till PCC social matchrapport mot Koh Chang. Det var inte Trevor Moolman som gjorde 15 & 9, som sedan kastade 0 för 22 (inklusive en över av olagliga bollar – en jävel över) och 2 för 4. Det var hans son, Gary, som hade fått gå ut utan föräldrars tillsyn.

   

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/