Palang Pracharaths Ratchaburi MP Pareena avstängd från sin tjänst som lagstiftare på grund av anklagelser om intrång i nationell skogsmark

FOTO: Naewna

Bangkok -

Ratchaburis parlamentsledamot Pareena Kraikupt från Palang Pracharath-partiet har tillfälligt stängts av från tjänsten idag, den 25 mars, på grund av anklagelser om att ha gjort intrång i nationell skogsmark med sin kycklingfarm.

Beslutet har en omedelbar verkan efter att Thailands högsta domstol hade accepterat ett klagomål från National Anti-Corruption Commission (NACC) i februari förra året, där det stod att Pareena hade brutit mot etiskt uppförande genom att inkräkta på reserverad skogsmark i Ratchaburi-provinsen.

FOTO: Daily News

Den tillfälliga avstängningen var i linje med lagen enligt Section 81, som säger att en MP måste sluta utföra sin plikt som MP efter att domstolen godtagit ett fall där en MP anklagas för grovt brott mot etiskt uppförande.

Enligt rättsliga förfaranden kommer den rättsliga panelen att vidarebefordra framställningen från NACC för att erkänna MP Pareena efter den första granskningen av ärendet. Datum för första övervägande kommer också att fastställas för förhör och bevisprövning.

Tidigare hade Pareena bett domstolen att tillåta henne att fortsätta utföra sina MP-uppdrag, med resonemang att hon redan hade lämnat tillbaka marken som hon påstås ha gjort intrång till staten. Domstolen hade dock avslagit hennes begäran.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.