UPPDATERING: Nigerian och hans thailändska flickvän, misstänkta knarklangare i Pattaya-området, kommer att avtjäna upp till fem år i thailändskt fängelse

Banglamung, Chonburi –

En nigeriansk man och hans flickvän, som var påstådda kokain-droghandlare i Banglamung, greps i norra Pattaya av Region 2 Narcotics Suppression Division Team förra veckan och anklagades för att ha sålt kokain till en undercover-agent för 4,000 XNUMX baht per gram och som ett resultat av detta , möter upp till fem år i thailändskt fängelse.

Region 2-polisen rapporterade att deras team genomförde en drogstingoperation på fredagen (26 marsth) efter att de mottog ett tips om att de misstänkta skulle sälja kokain i området Pattaya och Bangkok.

Läs mer om vår tidigare historia i länken nedan.

Nigeriansk man och thailändsk kvinna, misstänkta narkotikahandlare, greps efter att ha hittats med kokain i Pattaya-området

Den nigerianske misstänkte utnämndes senare av polisen till Michael 'Marc' Ikenna, 36, och hans flickvän, Nantana Chiewpanit, 25, från Prae, i norra Thailand.

Försäljningen av illegala droger har enligt uppgift arrangerats genom en tanzanisk kvinna känd som "Nadia" som tros vara på ett fyraårigt visum över vistelse när hon verkade inom ett omfattande kriminellt narkotikaförsäljningsnätverk i Bangkok.

Ikenna ska ha berättat för Region 2 för polisen att han hade kommit till Thailand för sex månader sedan och började sälja narkotika efter att ha träffat "Nadia" och hennes medbrottslingar. Han var också på ett visum över vistelse enligt poliser.

Han och hans flickvän ska ha erkänt anklagelserna. De uppgavs vara samarbetsvilliga med polisen och kommer att avtjäna upp till fem års fängelse med gott uppförande och straffsänkningar, vilket kan leda till att deras strafftid reduceras. När hans straff är avtjänat kommer Ikenna sannolikt att deporteras till sitt hemland.

Superintendent Dullapat Taechaponyasin vid Region 2-polisen sa att de fortsätter sin utredning för att jaga efter fler misstänkta, inklusive Nadia och hennes medbrottsling, en annan utländsk medborgare som bor i Bangkok känd som Mr. Bryan, vars nationalitet inte omedelbart klargjordes.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.