Phang Ngas "James Bond Island" i behov av stabilitetsbedömning efter flera kollapser av liknande klippformationer i södra Thailand

Phang Nga –

Thailands avdelning för mineralresurser planerar omedelbart att utvärdera stabiliteten i Phang Ngas karsttorn i kalksten "James Bond Island" i april och maj efter att flera liknande klippformationer av tornen på andra håll i Thailand rapporterats ha kollapsat.

Biträdande generaldirektör Montri Lueng-Ingkasoot avslöjade idag, den 1 april, att liknande kalkstensformationer i flera delar av södra Thailand löper stor risk för förfall eftersom många av dem redan har kollapsat av åskväder och sänkor.

James Bond Island var ett av riskområdena, enligt avdelningen. Eftersom det var ett populärt turistmål behövs en grundlig studie av dess strukturella livskraft så snart som möjligt eftersom det kan påverka turisternas säkerhet.

Den biträdande generaldirektören uttalade: ”Säsonsbetonade stormar i de södra delarna av Thailand hade gradvis påverkat kalkstenen. Vissa av dem var redan eroderade eftersom de inte kunde bära vikten. Detta kan utgöra en fara för turister när de besöker området.”

Utvärderingen av Jame Bond Island är planerad för första gången och kommer att äga rum denna månad i april och maj av experter från avdelningen för mineralresurser. Teamet kommer att titta på strukturen av sprickorna och sprickorna samt uppskatta den möjliga erosionshastigheten genom att använda data om havsvattenerosionsfaktorer.

Foto med tillstånd: Institutionen för mineralresurser

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.