Banglamung-tjänstemän slår till mot Casanova-klubben för att de påstås inte ha följt Covid-19-relaterade åtgärder, öppet efter laglig stängningstid

Pattaya, Thailand-

Polisen i Banglamung slog till mot Casanova-klubben, som ligger på Soi Khor Pai, tidigt i morse för att ha varit öppen efter den lagliga stängningstiden midnatt och brutit mot olika Covid-19-åtgärder.

Razzian ägde rum klockan 2:30 i morse på Casanova Pub belägen på Soi Khor Pai och leddes av Wuttisak Singhadecho, Banglamung Sheriff, som beordrade Mr Pornchai Sang-iad, ständig sekreterare i Banglamung, att genomföra inspektionen och razzia.

Inspektionen kom efter tips från oroliga medborgare som rapporterade att de var rädda att lokalen skulle kunna sprida Covid-19-viruset. I Chonburi, på grund av Covid-19-åtgärder, är den lagliga stängningstiden midnatt. Före Covid-19 var Pattaya en speciell administrativ zon och kunde stängas mycket senare beroende på område, men som för närvarande är avstängt genom nöddekret.

Dessutom har ett kluster av fall som härrörde från barer och nattklubbar i Bangkok nyligen lett till att tjänstemän genomfört fler inspektioner och säkerställer att alla Covid19-åtgärder följs.

Enligt Wuttisak var baren full av kunder som bröt mot Covid-19 försiktighetsåtgärder, inte bär masker, dåligt inte socialt avstånd. Baren var också öppen efter den lagliga stängningstiden och sålde alkohol förbi deras licensierade öppettider, enligt hans uttalanden.

En order kommer att lämnas om nedläggning av verksamheten och den jourhavande arbetsledaren greps och fördes till en polisstation för att samla in ytterligare information.

Wuttisak varnade för att fler inspektioner skulle äga rum eftersom Chonburi registrerade åtta fall av Covid-19 idag, vilket väckte oro från många tjänstemän.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/