Koh Samui tillhandahåller en andra lott med 50,000 19 Covid-XNUMX-vaccinskott till lokalbefolkningen innan den planerade ön "återöppning" i juli

Surat Thani –

Koh Samui-tjänstemän har tillhandahållit ytterligare 50,000 19 doser av Covid-4-vacciner i sin andra omgång av lokal distribution på flera lokala sjukhus idag, den XNUMX april, innan ön, tillsammans med Phuket, planerar att öppna igen för att välkomna utvalda vaccinerade utländska turister med reducerad karantän i juli.

Teerasak Lomthongkham, chef för Koh Samui-sjukhuset, berättade för Associated Press att ett andra parti Covid-19-vacciner kommer att distribueras till 25,000 5,000 personer, inklusive högriskläkare och folkhälsotjänstemän samt gästfrihetspersonal och anställda. Det beräknas att cirka 7 XNUMX personer kommer att få vaccinet per dag och kommer att avslutas den XNUMX april.

Ratchaporn Poolsawadee, ordförande för turistföreningen på Koh Samui, sade vidare att tilldelningen är en del av "Samui Silk"-rutten, en plan för att välkomna den första gruppen utvalda vaccinerade utländska turister till ön den 1 juli med endast 7- dags statlig karantän.

Han berättade för pressen: "Koh Samui Tourism Association och Thailands turistmyndighet undersöker nu och håller reda på potentiella grupper av vaccinerade turister från Europa, Amerika, Australien och Kina som skulle vara en låg till medelhög risk eftersom vi trodde att de flesta restauranger, turistattraktioner och hotellföretagare nu är redo för öns återöppning."

"Både turister och lokalbefolkningen kan vara försäkrade om att återöppningen är säker under Samui Silk-rutten. Planen kommer att tillåta utländska turister att anlända till Koh Samui och genomföra statlig karantän i 7 dagar. Om turisterna visar sig vara negativa får de lämna den lokala alternativa statliga karantänen och resa på utsedda platser i Samui medan lokalbefolkningen kan försäkras om att alla turister är sjukdomsfria.” avslutade Ratchaporn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.