Flera ledande thailändska läkare varnar för spridning av Covid-19 på Songkran, nöjesställen, vissa föreslår ytterligare restriktioner eller åtgärder

Thailand-

Efter flera dagar av ökande Covid-19-fall i Thailand, särskilt dussintals fall kopplade till nöjesställen i Bangkok som också har påverkat det utländska samhället, ringer några framstående thailändska läkare varningsklockor och väcker oro på sociala medier.

Dessa inkluderar Dr Thira Woratanarat, docent vid medicinska fakulteten vid Chulalongkorn University, Dr. Yong Poovarawan, medicinsk professor vid medicinska fakulteten vid Chulalongkorn University, med flera. Båda läkarna har blivit väldokumenterade i thailändska medier för sina många varningar och förutsägelser kring sjukdomen under det senaste året, den majoritetens felaktiga försiktighet eller lutar sig mot prediktiva modeller som generellt var negativa.

En summa av 70 nya fall av Covid-19 har nu kopplats till nöjesställen i Bangkokinklusive flera utländska medborgare, och har spridit sig till andra provinser, inklusive Chonburi.

Dr. Thira har i ett inlägg på sina konton på sociala medier uppmanat thailändare att överväga att avstå från resor under Songkran och att stanna hemma, även medan företagare och inhemska turistdestinationer har försökt uppmuntra thailändare att resa över Songkran, i hopp om att kompensera för ödelagda affärer under den föregående nyårsperioden och ett år av avstängningar, restriktioner och osäkerhet kring Covid-19.

Songkran, det thailändska nyåret och Thailands största högtid, kallas också vattenfestivalen på grund av dess världsberömda vattenstrider, skumfester och andra evenemang men alla dessa har tidigare förbjudits i år av den thailändska regeringen. Endast traditionella lågmälda aktiviteter som religiös bön, stänkning av vatten på buddhistiska statyer och att visa respekt för äldste är tillåtna i år.

Oavsett vilket är Dr. Thira och annan medicinsk personal oroad över antalet människor som kan resa och omedvetet ha Covid-19-viruset som en asymtomatisk bärare och eventuellt föra sjukdomen till äldre i sina hemprovinser. Songkran är den största perioden av trafik och rörelse för thailändare årligen, liknande jul eller Thanksgiving i andra länder, och eftersom en sexdagars semester är den längsta paus som många thailändare får hela året och den enda chansen att träffa sin familj efter ett år arbete i Bangkok eller andra områden.

Under tiden, Dr. Yong, som också har varit känd för sina tidigare förutsägelser, har antytt att Songkran är en potentiell superspridare, även med de "roliga" evenemangen förbjudna, och har visat oro över de senaste klustren på nöjesställen. Han har också funderat över tjänstemän som potentiellt överväger ökade restriktioner eller åtgärder runt Songkran för att hjälpa till att kontrollera situationen, inklusive skärpning av nöjesställen. Även om han inte direkt föreslog en drakonisk stängning av barer, klubbar och andra platser som det som hände förra sommaren och i januari, sa han att myndigheterna borde överväga alla alternativ för att hjälpa till att kontrollera spridningen av Covid-19 över Songkran.

Detta kommer efter rapporter om vissa nöjesställen kopplade till de senaste klustren i Bangkok som påstås inte ha följt alla försiktighetsåtgärder för Covid-19, som att släppa in fler människor än vad som är tillåtet enligt lag, att inte stänga vid lagliga stängningstider, inte använda Covid-19-kontroll på rätt sätt. i åtgärder, och andra kontrollbestämmelser som påstås inte följs.

Den thailändska regeringen och Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har inte direkt svarat på läkarnas varningar, även om båda läkarna är rådgivare till regeringen. Det är en noggrann avvägning eftersom eventuella ytterligare restriktioner eller åtgärder under Thailands största helgdag i hög grad skulle påverka ekonomin och människors försörjning. Finansexperter förutspår redan den värsta Songkran på nästan ett decennium, inte med förra året då festivalen ställdes in helt.

 

 

 

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/