Top thailändska läkare säger att Thonglor-kluster av Covid-19 verkar vara B117, så kallad "UK Variant"

Bangkok, Thailand-

Enligt två framstående thailändska läkare som publicerade preliminära uppgifter på sina Facebook-konton idag, har Thonglor-klustret av Covid-19 som har brutit ut främst från nöjesställen kan vara den så kallade "UK-varianten" som enligt uppgift är upp till 1.7 gånger mer smittsam än andra stammar, även om de kanske inte är mer dödliga eller farliga och befintliga vacciner har visat sig vara effektiva mot det hittills.

Prof. Yongphu Worawan, chef för Center of Specialization in Clinical Virology vid den medicinska fakulteten vid Chulalongkorn University gjorde ett inlägg på sin Facebook i eftermiddags där han uppgav att preliminär information verkade visa att stammen var av "UK Variant" från preliminär genetisk testning som jämför stammen med den för de senaste marknadsstammarna.

Professor Yong varnade dock för att detta var preliminärt och att ytterligare avkodning ägde rum.

Samtidigt skrev Dr. Anan Chongkaewwatana, en forskare inom virologi och bioteknik, på sin Facebook att virusmängden verkade vara mycket hög från prover tagna från Thonglor-klusterpatienter, även de utan symtom, jämfört med stammar som tagits från nya marknadskluster. som Bang Khae. Han uppgav också att preliminära data verkade stödja detta var den brittiska varianten, B117.

Pattaya News betonar att detta är preliminära uppgifter från båda vetenskapsmännen även om de verkar vara ganska säkra på att deras resultat kommer fram offentligt och är väl respekterade inom sina områden.

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/