Nigeriansk medborgare, 60, greps för att ha varit inblandad i romantik bedrägeri som riktade sig mot thailändska kvinnor och tjänade mer än 370 miljoner baht i värde

Bangkok -

En nigeriansk medborgare greps på en sovsal i Ladprao-området i Bangkok efter att ha varit inblandad i en romansbluff som riktade sig mot thailändska kvinnor som enligt uppgift hade förlorat mer än 370 miljoner baht i totalt värde.

Immigrationspolisen tillkännagav i går, den 7 april, arresteringen av den 60-årige nigerianske misstänkte, vars namn endast avslöjades för pressen som Bertrand, efter en arresteringsorder som anklagade honom för bedrägeri, import av falsk information till datorsystem och vållande. skada mot annan person.

Gripandet skedde efter ett tips om att utlänningen alltid betedde sig misstänkt och inte interagerade med någon i sitt lägenhetskomplex. Enligt komplexets ägare hyrdes rummet där den misstänkte vistades under en thailändsk kvinnas namn.

Immigrationspolisen besökte utlänningen för en rutinkontroll och bad sedan om hans pass som avslöjade att Bertrand hade rest till Thailand sedan den 27 juli 2019 och inte hade förlängt sitt visum sedan dess.

En ytterligare utredning avslöjade också att han var efterlyst av den thailändska brottmålsdomstolen för att ha lurat thailändska offer till ett totalt värde av mer än 370 miljoner baht och att han tidigare hade gripits för liknande anklagelser.

Bertrand är nu häktad vid Royal Thai Immigration Bureau för rättsliga förfaranden. Samtidigt genomför den thailändska polisen ytterligare utredning för att spåra fler påstådda bedragare som kan vara inblandade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.