Phuket beordrar stängning av alla nöjesställen på ön i tio dagar, Hua Hin fyra dagar

Thailand-

Phukets regering beordrade i morse att alla nöjesställen på ön skulle stängas i tio dagar, detta följer efter att Hua Hin, en annan populär semesterort, stängt i fyra dagar. Detta är i princip hela Songkran-festivalen, det thailändska nyåret, som är inställd på nästa vecka.

Dessutom har tre nöjesställen spårade till tidigare Covid-19-fall varit stängda i fjorton dagar från och med imorgon den 9 april 2021. Tiodagarsordern kommer att pågå till den 18 april 2021.

Beställningen gjordes av guvernör Narong Chusin, guvernör i Phuket vid ett möte med kommittén för smittsamma sjukdomar i Phuket i morse kl. 9. Detta följde på att Hua Hin i går kväll beslutade att stänga nöjesställen i minst fyra dagar.

De tre ställena som är stängda i minst fjorton dagar är Illuzion, Cafe Del Mar och Shelter Shop.

Dessutom har Phuket-tjänstemän bjudit in ägare av nöjesställen till ett möte med dem för att förklara det svåra beslutet, som faller under en vecka som många hoppades på att göra en bra inkomst eftersom tusentals människor förväntades besöka ön över Songkran och njuta av nöjesställen som barer eller nattklubbar.

TPN-media noterar att den slutliga beställningen ännu inte har släppts, även om sjukdomskommittén sa att det arbetas på. Det förväntas träda i kraft i morgon, det är okänt om lokalerna kommer att tillåtas öppna idag, den 8 april 2021.

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/