Svar på vanliga frågor om dagens tillkännagivande om trolig stängning av nöjesställen i 41 provinser

Följande är några svar på frågor vi fortsätter att få på messenger och e-post. Vi publicerade även detta på några av våra sociala medier-konton. Detta är ett svar på denna nyhet tidigare idag:
1. Stängningen av nöjesställen i 41 provinser är, tyvärr, nästan säker enligt CCSA, och de säger till och med att det inte kommer att bli någon U-sväng. Beslutet väntar bara på premiärministerns underskrift, som ska äga rum i morgon bitti före den dagliga presskonferensen för CCSA. Eftersom premiärministern också leder CCSA verkar beslutet ganska tydligt. Denna föreslagna fjorton dagar långa stängning skulle ta platser till åtminstone den 22 april.
-==-=-
2. När det gäller restauranger och försäljning av alkohol och om folk bara kan dricka, eller måste ha en "rejäl" måltid, och tillhörande saker, inget om det från CCSA. Det är mycket troligt att vissa provinser kan fatta beslut om detta från en guvernörsnivå för att undvika de problem som detta såg tidigare. (Människor som behandlar restauranger som barer, fiendskap mellan bar- och restaurangägare, etc). Restaurangerna själva stängs inte för att äta på nationell nivå.
- = - = - = - = -
3. Chonburis ledare kommer att ha ett möte klockan 2:00 i morgon för att diskutera order från CCSA och kanske implementera ytterligare provinsiella order. Vi kommer att bevaka detta möte.
- = - = - = - = -
4. För närvarande finns det INGA resebegränsningar för att komma in i eller lämna Chonburi-provinsen. Det finns några vanliga Covid-19-kontrollpunkter som kan kontrollera ditt ID och din temperatur.
- = - = - = - = -
5. Det är oklart om massagebutiker kommer att inkluderas i stängningsordern för "underhållning" och det har varit blandade budskap om detta. Detta borde klargöras imorgon. Barer, nattklubbar, pubar, lounger etc. ingår oavsett storlek eller typ.
-==-=-=-=
6. Det är oklart om en bar med restaurangtillstånd kan öppna och endast servera drinkar, enligt 2. Detta bör också klargöras i morgon. Detta orsakade många problem vid tidigare avstängningar som många av våra läsare vet och även om de får öppna tänk på att beslutet är upp till polisens tolkning av reglerna och om lokalen ser ut att vara mer av en "bar" än en restaurang kan lokalen möta återverkningar.
-=–=-=—
7. Det finns inget försäljningsförbud för alkohol överlag. En är inte planerad för närvarande. (Obs, provinsguvernörer, KUNNE dock förbjuda detta om de ville.)
= - = - = - = - = - =
8. Det finns inget utegångsförbud, detta är inte på agendan säger regeringen.
-=-=-=-=-=-=
9. Det finns ingen förändring av zonfärger och CCSA sa att detta inte övervägs för närvarande, utan riktar sig specifikt mot problemområden. Detta innebär att restauranger, som inte är avsedda att stängas, kan hålla öppet till midnatt enligt gällande gula zonregler. Det är dock möjligt att provinsguvernörer ändrar detta.
-=-=-=-==-
10. Chonburi planerar fortfarande att göra drakefestivalen på stranden och små religiösa Songkran-ceremonier.
-=-=-=-=-=-
Vi kommer självklart att hålla er uppdaterade. Tack för ditt stöd när vi sorterar igenom all information och ger dig korrekt, saklig och opartisk information.
Sändning
Användarrecension
4.25 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/