Glad Songkran från TPN-teamet! Songkran-festivalen och dess traditioner förklaras

Thailand -

De tre dagarna från den 13:e till den 15:e april markerar officiellt Songkran-festivalen, som också är känd som det traditionella thailändska nyåret. Det firas normalt med användningen av vatten kulturellt som en symbol för att tvätta bort negativitet från det gångna året och välkomna goda saker in i det nya året.

Songkran är också erkänt som en återförening av thailändska familjer för att tacka de äldre i hemmet. Det innebär också att göra meriter, presentera erbjudanden för munkar, bära traditionella thailändska kläder såväl som blommiga kläder, lyssna på predikningar vid tempel och, viktigast av allt, vattenstänk eftersom det tros ge lång livslängd, god hälsa och välstånd.

Eftersom april är den varmaste månaden på året i Thailand, firas vattenfestivalen flitigt av både lokalbefolkningen och utlänningar varje år. De mest kända vattenkastningsevenemangen anordnas normalt över hela landet, särskilt i större städer som Bangkok, Pattaya, Chiang Mai och Khon Kaen som under normala år kan locka till sig över hundra tusen som Pattayas berömda "Wan Lai".

Den första dagen av Songkran kommer thailändare att förbereda sig för början av det nya året genom att besöka tempel, spraya vatten på Buddhabilder och städa sina hus.

Den andra dagen av Songkran, som också markeras som nationell familjedag, tar många människor detta som ett tillfälle att besöka sina familjer och tillbringa resten av Songkran-perioden i sin hemstad. Unga människor kommer också att hälla vatten i handflatorna på de äldre för att visa respekt. Dessutom kommer traditionella vattenritualer och vattenkastningsfestivaler också att äga rum i landet.

Den tredje dagen är i allmänhet reserverad för "roliga aktiviteter" med barn (och många vuxna) som plaskar vatten, besöker grannar, åker runt i lastbilar och plaskar vatten på andra och är i allmänhet den "stora firandet" av det thailändska nyåret. Det kan också inkludera skönhetstävlingar, parader, festivaler, konserter och andra evenemang. (Även om i år är dessa "roliga" aspekter officiellt förbjudna.)

Som en nationell helgdag är regeringskontor och banker stängda under tredagarsperioden eller längre, beroende på det årliga statliga meddelandet. Många lokala butiker och restauranger kommer också att vara stängda under festivalen. Immigrationen är stängd under festivalen.

I år, på grund av Covid-19-pandemin, är endast traditionella evenemang tillåtna, mestadels de som involverar religion eller meritarbete. Vattenstrider, konserter, fester och liknande evenemang har förbjudits av den thailändska regeringen i år och vissa provinser, särskilt Bangkok, har också begränsat traditionella aktiviteter. Men miljontals människor har fortfarande rest på semestern för att träffa sin familj. Högtiden är den längsta, största och viktigaste högtiden på året för thailändarna, jämförbar med julen i väst. Även om "fest"-aspekten får den största uppmärksamheten i media, är semestern mycket, mycket mer än så eftersom det för många thailändare är deras enda stora helgdag och ledighet från jobbet varje år (som jul i väst) och tid att spendera med sina familjer.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.