99 nya bekräftade Covid-19-fall i Chonburi idag säger folkhälsodepartementet

Chonburi, Thailand-

Chonburis folkhälsoavdelning uppgav i morse, den 14 april 2021, att provinsen, som inkluderar Pattaya, hade 99 nya och bekräftade fall av Covid-19, vilket är en ungefär liknande trend som de senaste dagarna.

Distriktslistan över fall är Mueang Chonburi på 41, Si Racha med 5, Banglamung, Pattayas hem, med 47, Phanat Nikhom med 1, Sattahip med 2, Ban Bueng med 1 och 2 från utanför Chonburi förs till området för behandling.

Det totala antalet fall hittills i denna nuvarande infektionsomgång som startade den 3 april är 710.

Detaljerna för dagens fall är följande:

  1. 5 fall av covid-19 från Flintstone's Pub i Don Hualor-distriktet Mueang Chonburi (sedan 6 april 2021, totalt 137 fall)
  2. Personer som smittats av covid-19 från andra nöjesställen:
    2.1 Cetus Pattaya, 3 fall
    2.2 Bone Pattaya, 1 fodral
    2.3 The Box 69, Pattaya, 3 fall
    2.4 Trädgård 168, antal 3 personer
    2.5 Insomnia Pattaya, 1 person
    2.6 Infinity Siracha, 4 fall
    2.7 Replay Bang Saen 3 fall
    2.8 Nöjesställen i Bangkok, 4 fall
  3. 29 nära kontaktpersoner och familjemedlemmar till tidigare patienter som smittats av covid-19
  4. Från andra provinser som kom för behandling i Chonburi 2 fall
    4.1 Samut Prakan 1 person
    4.2 Rayong 1 person
  5. Under undersökningen av källan, 41 fall

Idag har totalt 342 nära kontakter sökts igenom och 984 fler proaktiva fall, vilket är samhällstester från nöjesställen som väntar på resultat och för närvarande isolerade.

Chonburi Department of Public Health uppgav att siffrorna inte visade någon drastisk exponentiell ökning och förblev ganska stabil på grund av aggressiva tester i samhället, särskilt i Banglamung. Myndigheterna fortsatte att testa aggressivt på nöjesställen med personal i hela Pattaya-området.

Lokala invånare ombads att förbli lugna och följa Covid-19 försiktighetsåtgärder som att bära masker, undvika folksamlingar, stanna hemma och arbeta hemifrån och andra åtgärder. Tidslinjer för den senaste uppsättningen av fall bör släppas senare idag, tillade Chonburi hälsomyndigheter.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/