Ökade inträdesrestriktioner till Phuket som kräver ett Covid-19-test retar många utländska invånare på sociala medier

Phuket, Thailand-

Ön Phuket, ett populärt turistmål i Thailand, har tillfälligt ökat sina restriktioner för inresa på grund av en pågående omgång av Covid-19 som äger rum runt om i landet. En aspekt av dessa ökade åtgärder har dock fått många utländska invånare att uttrycka sin ilska på sociala medier.

De nya åtgärderna, som kommer att pågå till åtminstone den 30 april och har officiellt börjat idag, den 21 april, kräver att antingen en för att bevisa att de har blivit helt vaccinerade (vilket på grund av ett begränsat antal vacciner i Thailand de allra flesta ännu inte har) eller att man har tagit ett Covid-19-test under de senaste 72 timmarna med bevis. Det är dock inte denna aspekt som har irriterat vissa utländska invånare.

Om man inte uppfyller något av dessa krav har de möjlighet att ta ett snabbt Covid-19-test vid infarter till provinsen. För en thailändsk medborgare är detta gratis. En utländsk medborgare, oavsett om de har ett arbetstillstånd, äktenskapsvisum eller annat bevis på att ha varit i landet under en längre tid, måste betala 500 baht. Denna handling orsakade i princip utbredd ilska på sociala medier under hela eftermiddagen idag.

Enligt Phuket-tjänstemän täcker National Health Security Office testet för thailändare, men tyvärr omfattas inte utlänningar. Många utlänningar med arbetstillstånd som betalar skatt och omfattas av socialförsäkringen grät omedelbart illa, utan något omedelbart svar från tjänstemän.

För närvarande i Thailand, på grund av strikta gränskontroller och begränsningar för dem som kan anlända, är nästan alla utlänningar i landet långvariga ex-pats och inte korttidsturister.

Kontrollpunkterna i Phuket skiljer sig också åt... flygplatskontrollerna kontrollerar varje passagerare, men landkontrollerna kontrollerar bara de från arton "högriskområden", inklusive Chonburi och Bangkok.

Dessutom måste de som besöker ön också registrera sig via en speciell webbplats, GoPhuket, och ha den thailändska spårnings- och spårningsplattformen Morchana registrerad och igång på sina telefoner hela tiden.

De enda undantagen är leveransförare och de måste också ha pappersarbete som visar deras undantag.

För närvarande fortsätter dialogen online men det verkar osannolikt att kraven, inklusive de som har olika prissättningsalternativ, kommer att ändras när som helst snart.

 

Sändning
Användarrecension
3.75 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/