Federation of Thai Industries uppmanar regeringen att utfärda avstängningsåtgärder i rödzonade områden, tillhandahålla offentliga åtgärder för att återhämta ekonomisk tillväxt

Bangkok -

Federation of Thai Industries (FTI) har uppmanat regeringen att utfärda strikta låsningsåtgärder i högriskområdena och rödzonade områden med Covid-19-infektioner i Thailand, och tillhandahålla offentliga korrigerande åtgärder och ekonomiskt stöd för att återhämta ekonomisk tillväxt.

FTI-president Suphan Mongkolsuthee avslöjade idag, den 27 april, att FTI, som en representant för den privata sektorn, har föreslagit några rekommendationer till regeringen angående landets Covid-19-situation för att fortsätta rikstäckande enligt följande:

  1. Regeringen bör snabbt kontrollera situationen för det nya Covid-19-utbrottet genom att implementera låsningsåtgärder i provinser med röda zoner och högriskområden. (TPN noterar att de inte specifikt angav vad de menade med "lockdown" och vilka åtgärder detta skulle vidta)
  2. Regeringen bör påskynda tilldelningen av Covid-19-vacciner för att kontrollera pandemin samt för att bygga upp förtroende bland allmänheten om säkerheten för vacciner och injektioner.
  3. Regeringen bör tillåta och uppmuntra den privata sektorn att köpa och importera Covid-19-vacciner som har godkänts av FDA för att påskynda vaccindistributionen över hela landet. Detta bör tillåtas omedelbart.
  4. Den statliga sektorn bör ge finansiell stimulans och botemedel för dem som har drabbats kritiskt av Covid-19-pandemin för att kontinuerligt hjälpa till att återställa den inhemska ekonomin. Detta inkluderar informella arbetstagare och alla som skulle påverkas av en nedstängning eller nedläggning av sin verksamhet. Detta inkluderar också att ge stöd till företag som skulle stängas, såsom frysningar av hyror och betalningar för allmännyttiga tjänster.
  5. Regeringen bör vidta åtgärder mot problemet med tillgången till lån för små och medelstora företag (SMF).
  6. Regeringen borde hitta en lösning på problemet med containerbrist för att hjälpa exportörer och deras företag som potentiellt skulle kunna stimulera Thailands ekonomi
FOTO: Thansettakij

Trots finanskrisen uppgav presidenten att branschens förtroendeindex, tvärtemot, gradvis ökar under de senaste två månaderna och förväntas öka under de kommande tre månaderna.

"FTI förutspådde att branschens förtroendeindex för de kommande tre månaderna skulle öka till 94.0, från 92.0 i februari 2021, eftersom företagare var övertygade om att covid-19-vaccinationen har pågått i många länder såväl som deras ekonomiska stimulanskampanjer . Detta kommer att hjälpa den globala handelsekonomin att fortsätta att återhämta sig samt att underlätta åtgärder för att välkomna utländska turister i framtiden”, avslutade Suphan.

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.