Runda upp några av de provinsiella åtgärderna runt Thailand för att kontrollera det nuvarande Covid-19-utbrottet, inklusive mjuka utegångsförbud och maskmandat

Nationella -

När situationen med Covid-19 i Thailand förvärrats under de senaste veckorna, gav premiärminister Pratu Chan-O'Cha officiellt full befogenhet till provinsguvernörer för utegångsförbud och hårdare restriktioner för att kontrollera utbrottet i olika områden.

Bortsett från nya kontrollzoner och ökningar av Covid-19-kontrollåtgärderna som implementerades efter Songkran, såsom alkoholförbud på restauranger, nya stängningstider för varuhus och närbutiker, stängning av skolor inga stora sammankomster, etc., här är sammanfattningen av de provinsiella åtgärderna runt Thailand, från och med den 27 april.

54 provinser över hela landet har utfärdat maskmandat med upp till 20,000 19 baht i böter för överträdelse. Lagen för att förhindra spridning av Covid-XNUMX gäller överallt när du är på offentliga platser och till och med i din egen bil om med mer än en person, oavsett om de är familjemedlemmar eller inte.

FOTO: Thairath

Listan över provinser med maskmandat är:

Central och öst

Kanchanaburi (endast på marknader, helgmarknader och flytande marknader), Prachinburi, Phetchaburi, Suphan Buri, Ayutthaya, Samut Sakhon, Lop Buri, Samut Prakan, Prachuap Khiri Khan, Chonburi, Sara Buri, Trat, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Chanthaburi, Bangkok, Pathum Thani, Chachoengsao, Ang Thong, Sa Kaeo och Nakhon Nayok

Nordost

Yosothon, Nongkhai, Ubon Ratchathani, Chaiyaphum, Maha Sarakham, Mukdahan, Srisaket, Surin, Udon Thani, Loei, Amnat Charoen, Buriram, Nakhon Phanom, Khon Kaen och Kalasin

Nord

Sukhothai, Tak, Phetchabun, Utaradit, Lumpon, Phitsanulok och Chiang Mai

Söder

Surat Thani, Trang, Nakhon Sri Thammarat, Narathiwat, Pattani, Phang Nga, Phuket, Ranong, Satun, Song Khla och Yala

Dessutom har guvernörerna i sex provinser, nämligen Nonthaburi, Pathum Thani, Surat Thani, Samut Prakan, Songkhla och Samut Sakhon, infört ett mjukt utegångsförbud och uppmanat lokalbefolkningen att inte lämna sina bostadsområden på natten.

De schemalagda tiderna är:

  • Nonthaburi – från 9:00. till 4:00.
  • Pathum Thani – från 9:00. till 4:00.
  • Surat Thani – från 10:00. till 4:00.
  • Samut Prakan – från 9:00. till 4:00.
  • Samut Sakhon – från 11:00. till 4:00.
  • Songkhla: 10:00 till 4:00

En mängd olika provinser har också implementerat fjorton dagars karantän eller Covid-19-tester för människor som reser till dem, särskilt från röda zoner. Man bör kontrollera i förväg innan man reser även om det övergripande budskapet just nu är STAY HOME.

Många provinser har också stängt arenor utöver regeringens beordrade begränsningar som provinsguvernörer har möjlighet att göra. I vissa provinser inkluderar detta massagebutiker, gym, parker (som Bangkok), försäljningsförbud för alkohol överallt i Sa Kaeo och andra provinsiella åtgärder. Man bör kolla i sin egen provins för att avgöra vilka restriktioner på provinsnivå kan vara. Vissa områden, som nationalparker eller populära öar som Koh Samet eller Koh Kood, har stängts helt för allmänheten.

Det finns inget nationellt Covid-19 utegångsförbud eller lockdown, även om regeringen är inställd på att diskutera ytterligare potentiella restriktioner på torsdag.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.