Tjugotvå pojkar från Father Ray Foundation ordineras till nybörjarmunkar

Följande är ett pressmeddelande från Father Ray Foundation. Deras uttalanden är deras egna.

 

Under tidigare år, före Covid, innebar april månad långa sommarlov i skolan, Songkran, och för många unga pojkar ordinerades som nybörjarmunkar vid sina lokala tempel. 

Förra året ställdes alla vigningar in, och många tempel ställde också in årets vigningsceremonier. 

Wat Khai Pho Thong, på stranden av Lake Mabprachan i Pattaya, välkomnade i år pojkar för prästvigning, även om siffrorna var mycket lägre än de tvåhundra som vanligtvis deltar och försiktighetsåtgärder mot Covid-19 ägde rum. Tjugotvå pojkar från Fader Rays barnhem, tillsammans med ytterligare sex lokala pojkar, tillbringade tid i templet. Först var de tvungna att gå igenom ceremonin att bli en nybörjarmunk, detta innebar att de spenderade några dagar på att förbereda sig, lyssna och lära av munkarna.

Sedan rakades huvuden och ögonbrynen och husföräldrar från Byn var där för att ställa upp för pojkens egna föräldrar. De fick sina vita bomullsdräkter som de hade ordinerats och dagen efter prästvigdes de och hjälptes i sina långa saffransrockar, nästan två meter långa, av de bofasta munkarna.

De återvände till byn för att samla allmosor, som munkar gör varje dag i hela landet. När de är i templet förväntas de följa reglerna för en nybörjarmunk, inklusive att inte spela fotboll, och den svåraste regeln av alla, att inte äta efter tolv på eftermiddagen.

Av gästbidragsgivare: Derek Franklin

Sändning
Användarrecension
4.5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/