Sju prodemokratiska aktivister nekade till borgen för nionde gången, inklusive hungerstrejkern "Penguin" bland rapporterna om påstådd sämre hälsa

FOTO: Sanook

Bangkok -

Thailands brottmålsdomstol har för nionde gången förnekat borgen mot sju prodemokratiska aktivister som stod inför anklagelserna om sektion 112 om kunglig förtal, inklusive Parit "Penguin" Chiwarak vars hälsotillstånd enligt anhängare och hans mor påstås ha sjunkit. en hungerstrejk i 45 dagar.

Advokater från Thai Lawyers for Human Rights (TLHR) anlände till brottmålsdomstolen i går, den 29 april, för att lämna in en borgensbegäran för Parit Chiwarak, Panusaya Sithijirawattanakul, Anon Nampa, Chukiat Sangwong och Parinya Cheewinkulpatom, som för närvarande sitter häktade och väntar på rättegång. på lese mesjeste avgifter.

Enligt advokaterna gjordes begäran på grund av oro för spridningen av Covid-19 i fängelset samt inga sannolika skäl att kvarhålla dem eftersom de borde ha släppts för att kämpa för anklagelserna.

FOTO: Prachatai

Utöver begäran har advokaterna begärt att domstolen ska tillåta att Parit förs till Rama 9-sjukhuset i 30 dagar eftersom hans tillstånd förvärrades och måste få medicinsk hjälp.

En grupp prodemokratiska demonstranter samlades framför domstolen för att bevittna domstolens dom samt för att lämna in en begäran om frigivning mot borgen för de fängslade aktivisterna till en domstolsrepresentant. Ingen domstolsrepresentant dök dock upp för att acceptera framställningen trots förfrågningar från demonstranter. Bangkoks publikkontrollpolis var också utplacerad på platsen men det förekom inga intensiva sammandrabbningar mellan båda parter under hela sammankomsten och flera demonstranter, såväl som Penguins mödrar, bad folk att inte orsaka oro eller konflikter och hålla sig lugna medan de följde Covid-19-reglerna.

Från och med 6:30 avslog brottsdomstolen återigen alla framställningar från advokaterna med motiveringen att det inte fanns några sannolika skäl att ändra tidigare beslut. Deras uttalanden, liknande de många andra förnekelserna, var oro för att de framstående demonstranterna omedelbart skulle återuppta sina aktiviteter och protester eller försöka fly landet.

FOTO: Prachatai

Penguins mamma, Sureerat Chiwarak, sa till reportrar efter domen att hon bara ville ta hand om sin son men domstolen tillät henne inte att göra det. "Jag kommer att kämpa till slutet och jag kommer inte att förlora min son," sa hon.

Samtidigt beslutade gruppen av anhängare att lämna domstolen eftersom de enligt uppgift var omringade av folkmassapolis vid 6:50-tiden. Flera grupper av prodemokratiska aktivister, inklusive United Front of Thammasat and Demonstration, Wevo guard, Free Arts, etc, tillkännagav också en sammankomst på USA:s ambassad idag för att skicka in ett brev där de uppmanade ambassadens representanter att besöka alla de fängslade aktivisterna och se till att alla togs väl om hand.

Samtidigt hävdade fängelsetjänstemän i Bangkok att rapporterna om att Penguins hälsa försämrades var överdrivna och att han fick medicinsk vård och accepterade intravenösa rör. På grund av vad tjänstemän säger är Covid-19-reglerna får besökare för närvarande inte komma in i fängelserna, vilket är anledningen till att demonstranter ber om ambassadhjälp.

Åtgärden att be den amerikanska ambassaden om hjälp har dock väckt ökad granskning från oppositionsgrupper till demonstranterna, främst pro-institutionsrelaterade grupper som hävdar att USA:s ambassad stöder demonstranterna bakom kulisserna. USA:s ambassad har upprepade gånger förnekat detta påstående och uppger att de är neutrala, även om de stöder demokrati.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.