Australien donerar 68 miljoner baht till Thailand för att stödja vaccinationer

FOTO: Thairath

Thailand-

Igår, den 30 april 2021, meddelade Australiens ambassad att Australien hade gett Thailand 68 miljoner baht (cirka 2.8 miljoner USD) för att stödja Thailands vaccinprogram och för att hjälpa Thailand att vaccinera landet snabbare.

Enligt den australiensiska ambassaden var detta för att övergripande stödja den australiensiska regeringens planer på att tillhandahålla omfattande vaccintillgång och bättre global säkerhet, särskilt pekar på Thailand som ett globalt nav i Sydostasien och vikten av att Thailand kan återöppna Bangkok och landet på ett säkert sätt. för resan. Tillkännagivandet gjordes på den australiensiska ambassadens thailändska Facebook-sida.

Reaktionen på nätet, konstaterar dock TPN media, var blandad. Många australiensiska medborgare kommenterade att de inte var glada över att den stora donationen av ekonomiskt stöd ägde rum medan de inte kunde vaccinera sig, och pekade på det faktum att det för närvarande inte fanns någon plan för att vaccinera australiska ex-pats i Thailand. Några uppgav att de trodde att pengarna kunde användas bättre för att säkerställa hälsa och säkerhet för australiska ex-pats. Utlänningar kan för närvarande inte registrera sig för ett thailändskt vaccin om de inte är thailändsk medborgare eller har ett "Rosa kort" som de allra flesta ex-pats inte har. Thailändska myndigheter säger att utlänningar så småningom kommer att tillåtas att få ett vaccin, men har inte gett en tidslinje eller mer detaljer.

Pengarna, enligt den australiensiska ambassaden, kommer i första hand att användas för vad som kallades "teknisk assistans" med utbyggnaden av vaccinerna, utan att ge specifik information.

Fotokredit Australiens ambassad Facebook.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/