Koh Larns lokala kommitté beslutar att stänga ön för turister och icke-invånare på grund av Covid-19

Koh larn, Pattaya –

Koh Larn Covid-19 Volontärkommitté igår (2 majnd) har beslutat att stänga ön för icke-invånare från och med på onsdag (5 majth), till den 20 maj. Det är viktigt att notera att Chonburi-guvernören inte har utfärdat en officiell order om detta, vilket i allmänhet bara är ett formellt steg i processen.

Detta följer på biljettkiosken för att besöka Koh Larn och resorter på Koh Larn som dyker upp på tidslinjer för bekräftade Covid-19-positiva fall på utsläpp från Chonburis folkhälsoavdelning förra månaden.

Kommittén har också släppt en rad regler för lokalbefolkningen på ön, detta Gäller INTE Pattaya eller andra öar i området, bara Koh Larn.

Alla hotell, resorter, pensionat och andra områden ska avlägsna icke-invånare senast imorgon (4 majth) och får inte acceptera icke-invånare för vistelse.

Icke-invånare som lämnar ön måste se till att kontakta öns kommitté om de testar positivt för Covid-19.

Lokalbor får inte resa eller lämna ön och det kommer att finnas 100 % tillträdeskontroll. (Om det inte finns ett nödvändigt behov av att lämna.)

Det kommer att finnas en undersökningsplats vid Bali Hai Pier för både Covid-19 hälsoåtgärder och för att säkerställa att endast invånare kommer in på ön.

Om det finns någon som inte är bosatt på ön, till exempel en leveransperson eller arbetare som behöver komma in på ön, måste de tillhandahålla intygshandlingar från sina arbetsgivare.

Icke – invånare som är nödvändiga för att komma in på Koh Larn måste be om tillstånd från Covid -19 Local Administration Center och måste ha någon på Koh Larn som kan bekräfta att de behöver åka till Koh Larn minst en dag innan. (informera 081-5830430 Khun Tao).

Invånare på Koh Larn som har problem med luftvägssymtom och/eller feber inom 14 dagar vänligen kontakta Koh Larn Community Medical Center 038-434144.

Andra regler är:

  • Invånarna ber (inte beordrar) människor att överväga att bara stanna hemma.
  • Alla sammankomster av vilken storlek som helst utanför dina direkta husmedlemmar uppmanas att inte göra om det inte är nödvändigt.
  • Inga lotterisäljare eller andra försäljare från Pattaya-området kommer att tillåtas under denna period.
  • Paket och brev till boende ska skickas vid bryggan eller framför boende.
  • Färjor till Koh Larn (ej för turister) avgår från Bali Hai-piren och Koh Larn kl. 7. och 00:6.
  • Inga passagerare är tillåtna på båtar och lastfartyg för färska livsmedel och varor till och från Koh Larn.
  • Förflyttning av arbetare uppmanas att inte göra.
  • Andra regler måste följa de senaste orderna från Chonburis guvernör

För mer information vänligen ring Koh Larn Covid -19 Center 095-2104720

Pattaya News vill också påminna läsarna om att även om Koh Larn-kommittén har jurisdiktionen att fatta beslut för sin ö, har en slutlig order från guvernören, för det mesta bara en formalitet vid det här laget, ännu inte släppts.

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? E-posta oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.