Sanesuk borgmästare varnar pitbullägaren som enligt uppgift lät dem vandra i Bangsaen-området utan sällskap

Chonburi –

Sane Suk borgmästare har via sociala medier och lokala nyhetsmedier varnat en ägare som enligt uppgift lät sina två pitbullar vandra utan sällskap runt Bangsaen-området tidigare i veckan.

Sane Suk borgmästare, Narongchai 'Tui' Khunplome sa genom sina PR-konton, "Jag har fått flera klagomål från lokala invånare de såg två pitbullhundar gå på en gata nära en strand offentligt utan att deras ägare var närvarande. Det är inte första gången och efter ytterligare undersökning har vi fastställt att det inte rör sig om herrelösa utan verkar få vandra av sin ägare.”

"Lokalbor är oroliga för att barn och äldre kan vara i fara eller att hundarna kan bli påkörda av en förare och skada både djuret och personen." Borgmästare Tui fortsatte.


"Sanesuk kommunlag säger att husdjur inte ska vara offentliga utan en ägare. Ägare bör också städa upp allt avfall från sina husdjur.” Borgmästare Tui tillade.

Borgmästaren identifierade inte ägaren offentligt med namn.

Pattaya News noterar att vi regelbundet får flera klagomål om herrelösa djur i och runt Pattaya-området men har sällan hört talas om Sanesuk när det gäller herrelösa hundar, eller djur som får komma ut utan sin ägare, i motsats till Banglamung. Sedan Covid-19 fick många människor att lämna Chonburi och en del övergav sina husdjur medan andra djur flyttade till områden utan turister eller människor, har populationen av herrelösa djur ökat kraftigt i Banglamung särskilt. Frågan är polariserande, med många invånare delade om vad som bör göras med hänsyn till situationen för herrelösa djur.

Den allmänna och humana kontrollmetoden som stöds av de flesta stora djurrättsföreningar, inklusive Soi Dog Foundation, är att sterilisera eller kastrera, vaccinera och släppa tillbaka djur till sina naturliga miljöer av flera skäl eftersom detta förhindrar mer aggressiva hundar från att flytta in i territoriet eller djuren som är begränsade till vad som av djurrättsförespråkare beskrivs som bedrövligt otillräckliga pund. Naturligtvis, om djuret är aggressivt eller ovänligt, stödjer djurrättsstiftelser att de tas bort från gatan. Thailand avlivar inte, som en allmän praxis, djur av religiösa och kulturella skäl.

Det är värt att notera att det inte fanns några rapporter om att just dessa hundar var aggressiva eller ovänliga, bara att flera invånare var "oroliga". Det ursprungliga inlägget av Sanesuk borgmästare har nu haft 7000+ likes och 900 kommentarer angående situationen, med polariserade åsikter om situationen.

Oron för lokala invånare följer en ägare som gick bort efter att ha blivit attackerad i Pattaya-området av sin pitbull förra månaden.

Läs mer om den tidigare historien i länken nedan.

UPPDATERING: Ägare avled efter att ha blivit attackerad i Pattaya-området av sin pitbull igår

 

Sändning
Användarrecension
1.67 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.