UNICEF ökar stödet för att stävja covid-19-utbrottet i Bangkoks Klongtoey-samhälle

Följande är ett pressmeddelande från UNICEF, deras tankar och åsikter är deras egna.

BANGKOK, 6 maj 2021 – UNICEF ökar stödet för att hjälpa till att stävja den senaste ökningen av covid-19-fall i Bangkoks Klongtoey-samhälle genom att distribuera ultravärmebehandlad (UHT) mjölk och hygientillbehör, tillhandahålla viktig information och riktlinjer samt mobilisera samhällsarbetare och volontärer att skydda de mest utsatta barnen och familjerna.

UNICEF stöder Klongtoey D Jung Group från Komol Keemthong Foundation, en icke-statlig organisation, och andra partners på plats för att etablera ett samhällsresponssystem för att bekämpa det senaste utbrottet i samhället och hjälpa barn och familjer att få tillgång till hälsotjänster, barnskydd, t.ex. som psykosocialt stöd och rådgivning och annan kritisk hjälp så snart som möjligt. UNICEF mobiliserar också utbildade volontärer och anställer ytterligare heltidsanställda samhällsarbetare för att hjälpa till att spåra nya fall, underlätta remisser till hälso- och barnskyddstjänster och säkerställa snabb support till drabbade hushåll.

Klongtoey-samhället är Thailands största låginkomstsamhälle i centrala Bangkok. Den består av 43 undersamhällen och är hem för cirka 100,000 XNUMX människor, av vilka de flesta arbetar i den informella sektorn och saknar tillgång till hygien och andra viktiga förnödenheter.

Effekterna av covid-19-pandemin kan få livslånga konsekvenser för barn, särskilt de mest utsatta. Infektioner bland barn ökar; begränsningsåtgärder stör deras tillgång till hälso-, utbildnings-, välfärds- och skyddstjänster; Åtgärder för separation av familjer mellan barn och vårdare som smittats av covid-19 kan skapa spänningar och rädsla och sätta barns välbefinnande på spel, och den ekonomiska inverkan på hushållens inkomster kan allvarligt påverka barns välbefinnande och framtid.

UNICEF kommer att leverera mer än 100,000 19 hygienartiklar inklusive tvål, handdesinfektionsmedel, spritsprej, desinfektionsmedel och ansiktsmasker för att skydda barn och familjer såväl som samhällsarbetare och frivilliga mot covid-XNUMX. UHT-mjölk tillsammans med böcker, leksaker och läromedel kommer också att levereras till Klongtoey-samhället för att hålla små barn friska och lära sig under pandemin.

Genom nätverket av IAm UNICEF volontärplattform, UNICEF mobiliserar studentvolontärer för att utveckla en serie infografik, affischer, broschyrer och ett lokalradioprogram med tips för egenvård, riktlinjer för föräldrar och samhällen samt uppdateringar om de senaste statliga åtgärderna för att hålla Klongtoey-gemenskapen informerad medan de lever under covid-19 begränsningsåtgärder.

En hotline kommer också att inrättas för att ge kritisk information till samhället, såsom karantänrekommendationer, hur man testar sig för covid-19, vad man ska göra om en person eller deras familjemedlem är smittad och vilka grupper som riskerar att bli smittade.

# # #

För att gå med i UNICEFs volontärprogram för att hjälpa till att bekämpa covid-19, besök: https://www.unicef.org/thailand/i-am-unicef

 Mer information om COVID-19 och UNICEFs arbete:  www.unicef.org/coronavirus eller www.unicef.org/thailand

Gå med i kampen mot CODIV-19 genom att donera till UNICEF Thailands ansträngningar:

ONLINE: https://unicef.or.th/en/donate/campaigns/covid-19

Banköverföring: Bangkok Bankkonto nr. 201-3-01324-4

Vänligen skicka dina kontaktuppgifter (namn, adress, mobilnummer) tillsammans med lönebesked till UNICEF och ange "Covid-19" till unicefthailand@unicef.org

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/