Sattahip uppskattar skador från tidiga morgonstorm-11 fiskebåtar som sjunkit, tempel och hus skadade och mer

Sattahip, Thailand-

En allvarlig storm drabbade Chonburi-området under de tidiga morgontimmarna idag den 6 maj 2021, och Sattahip-tjänstemän har ägnat dagen åt att uppskatta skadorna under hela dagen och rapporterat till The Pattaya News och andra medier sina upptäckter.

Wanchat Wanphram, ställföreträdande distriktschef för Sattahip, besökte flera områden i Sattahip som var hårt påverkade och pratade med The Pattaya News och andra medier efter att ha turnerat i området. Han åtföljdes av Röda Korset i Sattahip och flera andra relevanta Sattahip-tjänstemän.

Wanchat uppgav att 11 fiskebåtar helt hade sjunkit under stormen och totalt tjugo bostäder skadades, främst i kustområdena. Majoriteten av de sänkta båtarna var en del av fiskegruppen Khao Lan.

Dessutom rasade ett tak vid Chong Samae San-templet och orsakade betydande egendomsskador. I alla ovanstående situationer var det lyckligtvis inga skador eller dödsfall.

Röda Korset, Wanchat och partners delade ut överlevnadspåsar med hjälp till de drabbade och kommer att utforska ytterligare ekonomiskt stöd för dem som hade förlorat egendom och fått hem och båtar skadade i stormarna som framhävdes av intensiva vindbyar.

Wanchat uppgav att Sattahip-distriktet var berett att adekvat stödja och hjälpa alla som drabbades under stormen samtidigt som han varnade för att tjänstemän höll ett öga på prognoser från thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) att fler stormar kan komma under de närmaste dagarna.

Stormarna kostade minst en fiskare livet medan en annan är försvunnen i närliggande Rayong.

Sändning
Användarrecension
3 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/