Chonburi-fall av Covid-19 faller till en ny månads lägsta nivå på 63

Chonburi –

Chonburi Department of Public Health tillkännagav 63 nya och bekräftade fall av Covid-19 i morse (10 maj)th), en stor nedgång från igår med ett nytt dödsfall.

Detta gör totalt 3,361 19 fall av Covid-1,507 i den aktuella infektionsomgången, varav XNUMX XNUMX fortfarande är i medicinsk vård, med nio registrerade dödsfall i Chonburi sedan starten av denna senaste infektionsomgång i början av april.

Dessutom har totalt 1,845 78 personer nu släppts från medicinsk vård och återhämtat sig helt sedan denna nuvarande våg började. 63 personer släpptes i går. Gårdagens 9 fall är det lägsta antalet fall sedan den 2021 april XNUMX.

De nya fallen på distriktsnivå var följande idag:

Mueang Chonburi med 20, Si Racha 16, Banglamung (inklusive Pattaya) 14, Sattahip 2, Ban Bueng 3, Phan Thong 5 och 3 patienter från andra provinser överförda till Chonburi för medicinsk vård.

Uppgifterna om dagens fall var:

  1. 3 bekräftade patienter från Samut Prakan-provinsen
  2. En person som kontaktade en bekräftad tidigare Covid-19-patient från Chanthaburi-provinsen.
  3. 24 familjemedlemmar till tidigare covid-19 patienter
  4. 6 medarbetare till tidigare covid-19 patienter
  5. Under utredning 29 fall

Idag har totalt 485 kontakter sökts och 660 fler proaktiva (väntande resultat).

Det sista dygnet testades totalt 485 närkontakter från kontaktspårning och 660 personer testades i proaktiv testning när sjukvårdspersonal går ut i samhället.

Alla väntar på resultat. Det fanns inga registrerade resultat från kungliga mobiltester under det senaste dygnet och även om antalet fall är lägre. Pattaya News noterar att antalet utförda tester också är lägre än genomsnittet på 2,000 XNUMX per dag under de senaste veckorna.

Detaljer om det nya dödsfallet lämnades inte. Tjänstemän vid Chonburi folkhälsoavdelning uppgav att nästan alla nya fall drivs av privata sammankomster, i första hand små med 2-3 personer utanför hushållet som äter drinkar eller mat tillsammans. De fortsätter att uppmana människor att inte delta i några aktiviteter med någon utanför det egna hushållet just nu och fortsätta att arbeta hemifrån om möjligt och undvika offentliga platser.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/