Thailand förbjuder utlänningar från Pakistan, Nepal och Bangladesh att resa in i Thailand tills vidare

Thailand-

Går med i Indien, som tidigare tillkännagavs vara förbjudet att söka inresebevis till Thailand Från och med början av denna månad, maj 2021, har utländska medborgare från Nepal, Pakistan och Bangladesh förbjudits att resa in i landet från och med idag, den 10 maj 2021.

Flera thailändska mediekällor bekräftade att thailändska ambassader i dessa länder har utfärdat meddelanden och ber om ursäkt för eventuella besvär för invånare som ansökt om att få komma in. Thailändska medborgare i dessa länder får fortfarande resa med rätt pappersarbete, tester och försiktighetsåtgärder.

Detta följer på extrem oro från tjänstemän från det thailändska folkhälsoministeriet över Covid-19-varianten B.1.617.1, som för närvarande är utbredd i Indien. En del av denna oro uppstår över varianten som enligt uppgift har hittats i en familjemedlem från Pakistan som för närvarande är i karantän i Thailand i fjorton dagar, vilket tillkännagavs av Center for Covid-19 Situation Administration i morse vid deras dagliga presskonferens.

Thailand hade tidigare sagt att Bangladesh och Pakistan inte skulle tillåtas att få inresebevis, som krävs för att komma in i landet, i slutet av april, men det slutade med att endast begränsa tillgången till icke-thailändska invånare i Indien. Nu har Bangladesh, Pakistan och Nepal officiellt lagts till.

Tillkännagivandet har inget utgångsdatum och är tills vidare, enligt UD:s talesman Tanee Sangrat som gjorde tillkännagivandet tidigare idag. Detta följer också på tillkännagivanden från folkhälsoministeriet om att "förstärka" gränssäkerheten mot Myanmar av oro för att den nya varianten kan komma från Bangladesh till Myanmar, som för närvarande upplever politisk oro som ytterligare komplicerar gränssäkerheten vid redan porösa gränser.

Pattaya News noterar att alla utlänningar, oavsett land eller vaccinationsstatus, måste göra en fjorton dagars karantän för närvarande vid ankomsten till Thailand bland en mängd andra regler och krav genom sin lokala ambassad eller konsulat.

Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/